Komentara: 44
Pregleda: 16231
Video
Foto

Polomljeni mladi platani na Radijalcu

18.06.2017. u 20:28h > 19.06.2017. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Kome su u tokom noći zasmetali mladi, tek zasađeni platani? Kome su se isprečili na putu? Ko je svoj revolt ili bes iskalio na njima? Da li im je sada lakše kada je ceh njihove obesti platilo osam platana?
Polomljeni mladi platani na Radijalcu

Na ova, ali i mnoga druga pitanja, danas pokušavaju da odgovore stanovnici Radijalca, koji su jutros na šetalištu u Aleji Maršala Tita zatekli tužan prizor. Sadnice platana, zasađene u martu, uništene su tokom noći. Gotovo svi jednako, jedan do drugog, prelomljeni su preko zaštitne metalne ograde, što jasno govori da to nije mogao da uradi vetar ili neka životinja. Na njih je, najverovatnije, kidisao čovek.

U JKP „Čistoća i zelenilo“ kažu da su platani zasađeni u martu, a sudeći po prelomima u pitanju je čist vandalizam. Pre nekoliko dana su okopani, redovno se obilaze, orezuju i zalivaju, oko njih je zaštitna ograda, ali ni to ništa nije pomoglo. Šteta je velika, reč je o veoma skupim sadnicama, koje će se morati potpuno izvaditi, jer im pomoći nema.

Ovaj prizor izazvao je veliki revolt građana, mahom stanovnika Radijalca ali i onih koji tu svakodnevno šetaju. Ipak, kako saznajemo nove sadnice platana biće ubrzo obezbeđene i ukoliko već do kraja sedmice posađene umesto ovih koje su vandali uništili.

Pogledajte VIDEO:

- Najpre smo sa prozora primetili jednu polomljenu sadnicu i mislili smo da je vetar, koji je prošle noći jako duvao. Međutim, kada smo sišli imali smo šta da vidimo. Čitav niz je polomljen i to skoro isto – priča nam jedan od stanovika okolnih zgrada. - To vetar sigurno nije mogao da uradi.

Nadležni apeluju na građane da ukoliko vide da se neko tako ponaša, lomi sadnice ili čupa cveće po gradu, da odmah prijave komunalnoj ili redovnoj policiji.

Izvor: Subotica.com
Polomljeni mladi platani Polomljeni mladi platani Polomljeni mladi platani Polomljeni mladi platani Polomljeni mladi platani Polomljeni mladi platani Polomljeni mladi platani Polomljeni mladi platani
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 16231
Povezane teme

uništavanje javne imovine

radijalac

jkp čistoća i zelenilo

vandalizam

platani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.