Komentara: 2
Pregleda: 1795

Poljoprivrednicima u zakup 2.500 hektara

12.06.2014. u 18:20h
Izvor: RTV
U Subotici će ove godine, najverovatnije krajem avgusta, poljoprivrednicima biti ponuđeno u zakup oko 2.500 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.
Poljoprivrednicima u zakup 2.500 hektara

Naime, Uprava za zemljište Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine dala je saglasnost na Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, tako da će se Program naći pred odbornicima Skupštine grada već u ponedeljak, 16. juna.

Kako je Tanjugu izjavio šef Kancelarije za poljoprivredno zemljište Grgur Stipić, na predlog programa prethodno su saglasnost dale i nadležne komisije Skupštine grada i poljoprivrednika.

Programom je predviđeno izdavanje u zakup oko 2.500 hektara zemljišta na 555 nadmetanja, koja praktično znače prestala javna nadmetanja iz prošle godine kada je izdat najveći deo zemljišta, oko 11.000 hektara.

Nakon usvajanja programa u gradskoj Skupštini, prema Stipićevim rečima, biće izrađena priprema za javni oglas, za koji će takođe biti zatražena saglasnost ministarstva, nakon koje će biti organizovane same licitacije za izdavanje zemljišta.

“Pretpostavka je da će, ukoliko ovakav hodogram bude bio kako smo i predvideli, javna licitacija biti održana krajem avgusta meseca” – rekao je Stipić Tanjugu.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1795
Povezane teme

poljoprivreda

poljoprivredno zemljište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.