Komentara: 0
Pregleda: 3146

Političko u postdramskom pozorištu

29.11.2011. u 15:29h
Izvor: RTV Yueco
Političko u postdramskom pozorištu

Iz štampe je izašla nova knjiga u izdanju FOKUS Fondacije, čija će se promocija održati u okviru Desiré Akademije 01. decembra 2011. u 15 časova.

Reč je o radu Attile Antala: Političko u postdramskom pozorištu – Recentni opus Andraša Urbana. Attila Antal je u ovoj knjizi analizirao jedno od najznačajnijih aspekata pozorišnog stvaralaštva u društvenom smislu, pojave, principe rada i socijalne okolnosti koji čine pozorišnu umetnost političkim. Ova knjiga pruža dobru praktično-teorijsku podlogu za razmišljanje o društvenoj funkciji pozorišta danas, i kroz postavljene teze daje širi društveni uvid u stvaralaštvo jednog od najistaknutijih pozorišnih autora u regionu.

Attila Antal je rođen u Subotici, 1982. Diplomirao na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu kao pozorišni i filmski reditelj, a na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu kao teoretičar dramskih umetnosti i medija.

Reditelj je i kompozitor pozorišnih predstave i kratkih filmova u Srbiji, Sloveniji i Mađarskoj.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3146
Povezane teme

fondacija fokus

Fokus fondacija

andraš urban

desire festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.