Komentara: 22
Pregleda: 28736

Policajci sa Palića izgubljenog četvorogodišnjeg dečaka spojili sa porodicom

31.05.2019. u 16:09h > 17:05
Izvor: Subotica.com
Tokom Urbanovih dana, minule subote, na Paliću se izgubio četvorogodišnji dečak. Zahvaljujući pripadnicima Policijske uprave Danilu Vlajiću i Davoru Šnaderbeku, koji su reagovali čim su primetili da je dete bez nadzora, mališan je vraćen majci.
Policajci sa Palića izgubljenog četvorogodišnjeg dečaka spojili sa porodicom

Iako na prvi pogled zvuči jednostavno, situacija nije bila nimalo bezazlena. Duž obale Palićkog jezera prošle subote bilo je više stotina posetilaca, koji su pratili program na Velikoj terasi i posetili "Zlatni kotlić Palića".

- U redovnoj patroli, među toliko ljudi primetili smo dečaka, koji ima jedva nešto više od tri godine, kako stoji sam. Dete je bilo uplašeno i samo plačući govorilo "mama". Čim sam mu prišao, podigao je ruke i ja sam ga uzeo u naručje - priča policajac Davor Šnaderbek. - Čim sam ga uzeo, dečak se umirio i zaspao.

Policajci sa Palića izgubljenog četvorogodišnjeg dečaka spojili sa porodicom

Dok je mališan spokojno dremao, ostali policajci su se angažovali da što pre pronađu roditelje. Obišli su jezersku obalu uzduž i popreko, ali bez uspeha.

- Na obali Palića bila je postavljena bina i mi smo više puta na razglasu, na srpskom i mađarskom jeziku, objavili da se izgubilo dete. Međutim, niko nije došao - dalje će Danilo Vlajić, komandir Policijske stanice na Paliću. - Kontaktirali smo i nadležne, kao i službenike Centra za socijalni rad. Zvali smo i ugostiteljske objekte na Paliću da pitamo da li je neko od gostiju prijavio da mu je nestalo dete. Vreme je prolazilo, a niko se policiji nije javio da traži dete.

Agonija je trajala oko sat i po vremena.

- Kada smo se službenim vozilom parkirali kod Male Gostione primetili smo ženu kako stoji uznemirena i pretpostavili da je to majka. Nije mogla da veruje da policajac drži njeno dete, a dečak čim ju je ugledao prešao je kod majke - nastavlja Vlajić. - Žena je bila u šoku. Bila je angažovana u programu koji se dešavao na Velikoj terasi i mlađe dete je poverila na čuvanje četrnaestogodišnjoj ćerki. Deca su se igrala žmurke i mališan se u trenutku sestri izgubio iz vida.

Policajci sa Palića izgubljenog četvorogodišnjeg dečaka spojili sa porodicom

Kada su predali dete majci, policajcima je pao kamen sa srca, jer su, kako kažu strahovali i za dete, ali i da se nešto desilo porodici čim se niko ne javlja.

- U glavi mi se samo vrtelo da pronađemo roditelje i da se njima nije ništa desilo, ali kako je vreme prolazilo strah i nervoza su bili sve veći - dodaje Davor. - A pored toga, trudio sam se da ostanem miran, da dete ne oseti uznemirenost i da se ne rasplače. I mi imamo malu decu, znamo kako reaguju.

Policajci sa Palića izgubljenog četvorogodišnjeg dečaka spojili sa porodicom

Vlajić i Šnaderbek sa Tatjanom Vetro, portparolom PU Subotica

Dok su im građani najpre nudili pomoć, a potom i čestitali i zahvaljivali im se, Vlajić i Šnaderbek skromno kažu da je to bila njihova dužnost i da su oni policajci 24 sata a ne samo kada su u uniformi.

- Srećni smo što se sve dobro završilo. Zahvaljujemo se svim građanima na pomoći da mališana što pre vratimo majci - poručuju policajci.

I zaposleni iz "Park Palića" priskočili u pomoć

Zaposleni u preduzeću "Park Palić", Radmila Šakić i Dragan Kumozec, pružili su svesrdnu pomoć policiji. Nakon nekoliko trenutaka od dobijanja informacije da se mališan izgubio, preko razglasa su se obratili prisutnima i sami krenuli u akciju traženja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 28736
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.