Komentara: 28
Pregleda: 15954

Policajac za zlostavljanje dečaka kažnjen sa 30.000 dinara

03.04.2017. u 19:20h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Osnovnog suda u Subotici policajac S.B. okrivljen je za zlostavljanje i mučenje jedanaestogodišnjeg dečaka M.P., a kako je priznao krivicu i nagodio se sa sudom, za krivično delo kažnjen je novčanom kaznom od 30.000 dinara.
Policajac za zlostavljanje dečaka kažnjen sa 30.000 dinara

Policajac je okrivljen da je 3. decembra u naselju „Štrumf“ fizički napao M.P. i naneo mu telesne povrede. Kako stoji u presudi, S.B. je na povike komšinice izašao iz svoje kuće i pojurio za trojicom dečaka. U „Štrumfu“ je sustigao M.P. i otvorenim šakama mu zadao udarac u predelu uha i obraza. Zatim ga je dovukao do drvene bandere i nagurivao mu je glavu na nju, a pošto dečak nije želeo da mu kaže gde stanuje, još dva puta ga je otvorenim šakama udario po ušima i obrazima. Kada je dete reklo adresu uhvatio ga je za kapuljaču i tražio da ubrzanim korakom pođu ka kući.

Odluka suda za dečakove roditelje Snežanu i Nebojšu Penčić, je ne samo skandalozna, nego i kao takva daje vetar u leđa nasilnicima i huliganima.

- Tolika kazna bi možda bila izrečena kao opomena za narušavanje javnog reda i mira, a ne za zlostavljanje nedužnog deteta – kažu dečakovi roditelji. - Nadali smo se da će dobiti bar godinu dana zatvora, što je najmanja zatvorska kazna u ovim slučajevima. Kako je bio u službenom odelu, bez obzira što nije bio na dužnosti, dobio bi tri godine uz otežavajuću okolnost što je krivično delo počinio nad maloletnim licem.

Zbog toga roditelji neće stati na ovome i najavljuju da će podneti privatnu tužbu, a tražili su i od Ministarstva pravde da ispita ovaj slučaj.

- Dete nam je preživelo traumu, povukao se u sebe, ima trajno oštećenje sluha od udaraca... Nikome na svetu ne bih poželela da prođe kroz ovako nešto – dodaje majka Snežana. - Taman se malo oporavio, sada ga je ova presuda ponovo jako potresla. Šta ona govori, da svako ko učini ovako nešto može da se dogovori sa sudom i plati kaznu, to je to. Zato apelujemo na Ministarstvo pravde da preispita odluku suda i to ne samo zbog našeg sina, već zbog svih ostalih koji se nađu na meti nasilnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 28
Pregleda: 15954

Povezana vest

Povezane teme

zlostavljanje dece

nasilje

zlostavljanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.