Komentara: 135
Pregleda: 81548

Policajac psovao pa udarao 11-godišnje dete po glavi

06.12.2016. u 20:29h
Izvor: Subotica.com
Protiv policijskog službenika podneta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje. Policajac se tereti da je u subotu u naselju Ker naneo telesne povrede jedanaestogodišnjem M.P.
Policajac psovao pa udarao 11-godišnje dete po glavi

Po rečima dečakovog oca Nebojše Penčića, incident se dogodio nedaleko od Kerskog groblja, kod benzinske pumpe. Nekoliko dečaka su se vraćala kući kada ih je napao pas, a da bi se odbranili od njega, došli su do gomile granja.

- U tom je neka žena počela da viče kako deca kradu granje iz  jedne od kuće, a zatim je izašao policajac u uniformi i počeo da se dere na decu, da im psuje sve redom. Deca, kao i sva deca, počela su da beže – priča Nebojša. - Moj sin, kao i ostali, trčao ka naselju Štrumf, gde se sakrio, ali je onda ustao, jer je smatrao da ništa nije kriv i da nema razloga da se krije. Policajac ga je ščepao, počeo da viče na njega, psovao mu majku, i  sa oba dlana udario ga po ušima. Tražio je da kaže gde ostali drugovi žive, a kako dete nije htelo, on ga je još dva puta raširenim dlanovima lupio po ušima. Druga deca su videla da ga je digao i udario mu glavu u banderu. Odatle, od Mačvanske ulice, u službenoj uniformi vukao ga do moje kuće u Tihoj ulici, one su udaljene bar 1.5 kilometar.

Ostali dečaci su za to vreme dotrčali do porodične kuće Penčića i sve ispričali dečakoj majci, koja je videla kako joj policajac vuče dete za kapuljaču.

- Sin je došao do mene, uplakan, vrišti, nabrekao mu obraz, iz ušiju se vidi krv. Strašno! - nastavlja otac još uvek u šoku. - Počeo sam da se raspravljam sa policajcem, pitao ga odakle mu pravo da tuče moje dete, govorio mu da je on u uniformi a da je dete maloletno. On mi je opsovao majku, što ne mogu da mu zaboravim, jer je moja majka pre četiri meseca poginula u požaru koji je izbio u stanu u Užičkoj ulici. Nije hteo da se predstavi, samo je vikao da je policajac i da može sve. Supruga i otac su me sprečili da ga udarim, on je iskoristio priliku i pobegao.

Odmah je obaveštena policija i sva deca su dala svoje izjave. Dete je odmah odvedeno kod lekara, gde su mu ustanovljenje teške telesne povrede.

- Moje dete preživljava pravu traumu. Budi se noću, plače, ima strašne bolove, zuji mu u ušima pa idemo na dalje preglede jer se bojimo se da ne bude nešto ozbiljnije. On je dobar đak, uzorno dete i ovo je strašno šta mu se, ni krivom, ni dužnom dogodilo – odmahuje glavom otac.

U Policijskoj upravi Subotica rečeno nam je da je prijavljen je događaj protiv policijskog službenika, koji je u tom trenutku bio van službe. Protiv njega je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

- Policijski službenik će biti suspendovan do okončanja disciplinskog postupka. Ukoliko se utvrdi njegova odgovornost  biće preduzete odgovarajuće mere – kažu kratko u policiji.    

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 135
Pregleda: 81548

Povezana vest

Povezane teme

nasilje

policijska brutalnost

policijski službenik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.