Komentara: 1
Pregleda: 3181

Polaznici Likovne radionice "EmArt" osvojili šest medalja i dva pehara

04.11.2020. u 15:41h
Izvor: Subotica.com
Polaznike Likovne radionice "EmArt" koji su postigli zapažene rezultate na međunarodnim likovnim konkursima u Japanu i Francuskoj, danas je primio Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture, koji im je tom prilikom uručio osvojene medalje i pehare. 
Polaznici Likovne radionice "EmArt" osvojili šest medalja i dva pehara

Na 50. međunarodnoj izložbi dečje umetnosti u Tokiju, polaznici Likovne radionice "EmArt" osvojili su šest medalja – dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Zlatna medalja ministra spoljnih poslova Japana pripala je Ani Keteleš, zlatnu medalju osvojila je Kiara Čepela, srebrna odličja Kiti Makai, Tiana Šebek Čaki i Aleksa Mrđanov, dok je bronzana medalja pripala Ivi Marić. Uspeh nije izostao ni na 4. međunarodnom bijenalu u Francuskoj, gde je prvo mesto i pehar osvojila je Jana Milanović, a treće mesto i pehar Teodora Resanović.

Nagrađene učenike danas je primio Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture, čestitavši im na postignutom uspehu. Uz podsećanje da je Likovna radionica "EmArt" ove godine proslavila svoj 18. rođendan, Nikolić je rekao da su ovogodišnja prestižna priznanja za naše talentovane sugrađane stigla u pravi čas. 

Polaznici Likovne radionice "EmArt" osvojili šest medalja i dva pehara

- Na međunarodni likovni konkurs raspisan u Tokiju, pristiglo je više od 79.000 radova. Kvalitet i talenat naših mladih likovnih stvaralaca bio je presudan i oni su tamo zasluženo osvojili dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Današnji prijem je potvrda naše rešenosti da i mladim sugrađanima koji na domaćim ili internacionalnim takmičenjima i konkursima ostvare uspeh želimo da poklonimo posebnu pažnju, izrazimo zahvalnost i poželimo im puno uspeha u daljem stvaranju i radu. Grad Subotica će i ubuduće podržavati i ulagati u kulturu i obrazovanje, jer su to dve izuzetno značajne oblasti za napredak našeg društva u celini - rekao je Nikolić.

Polaznici Likovne radionice "EmArt" osvojili šest medalja i dva pehara

Zahvalivši se na prijemu, Emilija Grubanov Martinek, rukovodilac Likovne radionice "EmArt" i učiteljica u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", kazala je da je radosna što se uspesi nagrađene dece obeležavaju na ovako svečan način, u Gradskoj kući.

- Kao mentor likovne radionice veoma sam ponosna na svoje polaznike i njihove sadašnje, ali i dosadašnje uspehe, jer ih je tokom proteklih 18 godina bilo puno, iz više od 30 zemalja sveta. I današnji prijem je dokaz da se trud i istrajnost vrednuje i ceni. Velika je to motivacija za naš dalji rad. Zahvalila bih se gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i članu Gradskog veća Milošu Nikoliću na podršci, kao i na prijemu u Gradskoj kući, u okviru koga su nagrađenoj deci uručena ova visoka priznanja - kazala je Grubanov Martinek.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3181
Povezane teme

EmArt

miloš nikolić

likovni konkurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.