Komentara: 2
Pregleda: 4899
Foto

"Pokretni" muzej oldtajmera ponovo u Subotici

02.07.2018. u 17:29h
Izvor: TV Subotica
Međunarodni susret oldtajmer vozila, 20. po redu, održan je proteklog vikenda u Subotici i na Paliću. Ljubitelji vremešnih četvorotočkaša prikazali su svoje „mezimce“, od kojih neki datiraju još s početka 20. veka.
"Pokretni" muzej oldtajmera ponovo u Subotici

Oko 130 oldtajmera „okupiralo“ je Suboticu za vikend – od vozila koja datiraju još iz 20-ih godina prošlog veka, pa do „najnovijih“ oldtajmera starih „svega“ 30 godina.  Iako svaki interesantan na svoj način, pažnju posetilaca plenio je najstariji „mercedes“ koji je stigao na susret, proizveden još 1954. godine. Dragutin Berlek iz Čakovca u Hrvatskoj kupio je ovaj oldtajmer još pre 17 godina, i on mu je kaže i najdraži, iako ih u svojoj kolekciji ima desetak.

Kiš Tamaš iz budimpeštanskog Nacionalnog tima oldtajmera, u Suboticu je dovezao pravi raritet – automobil marke Krajsler Vindzor koji je proizveden 1948. godine.

- Ovaj model, Krajsler Vindzor, je jako redak, a dobio je ime po porodici Vindzor, što pokazuje da je reč o veoma ekskluzivnom modelu. Ima mnogo hromiranih dekoracija i sa spoljašnje i sa unutrašnje strane. Veoma je udoban automobil, čak i na ovim zadnjim prozorima može da se provetri, kazao je Tamaš.

"Pokretni" muzej oldtajmera ponovo u Subotici

- Odziv učesnika ovogodišnjeg susreta ljubitelja vremešnih vozila duplo je veći nego ranijih godina, kaže predsednik Udruženja „Old timer“ Subotica, Tomislav Vidaković. Događaj je značajan za grad, dodaje Vidaković, i sa sportskog, turističkog, ali i istorijskog aspekta, budući da ovi četvorotočkaši čine jedan „pokretni“ muzej, jer su se mogla videti vozila stara gotovo jedan vek.

"Pokretni" muzej oldtajmera ponovo u Subotici

Na susretu ljubitelja oldtajmera najviše je, kao i uvek, bilo gostiju iz Mađarske, ali i svih zemalja bivše Jugoslavije, a po prvi put u Suboticu su došli i Slovaci.

U nastavku u dva fotoalbuma pogledajte izložbu na Gradskom trgu i dodelu priznanja zahvalnica u Gradskoj kući.

Izvor: TV Subotica

Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - dodela priznanja i zahvalnica

Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - dodela priznanja i zahvalnica Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - dodela priznanja i zahvalnica Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - dodela priznanja i zahvalnica Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - dodela priznanja i zahvalnica Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - dodela priznanja i zahvalnica Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - dodela priznanja i zahvalnica Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - dodela priznanja i zahvalnica Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - dodela priznanja i zahvalnica
Pogledaj ostale fotografije

Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - izložba na Trgu

Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - izložba na Trgu Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - izložba na Trgu Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - izložba na Trgu Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - izložba na Trgu Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - izložba na Trgu Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - izložba na Trgu Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - izložba na Trgu Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila - izložba na Trgu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4899
Povezane teme

old timer

oldtajmeri

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

udruženje old timer

susret oldtajmera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.