Komentara: 40
Pregleda: 8228
Foto

Pokret "Dveri" otvorio kancelariju u Subotici i predstavio politički program

13.02.2022. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
U "Dafina" pasažu sinoć je svečano otvorena kancelarija Srpskog pokreta "Dveri". Tom prilikom je ukratko predstavljen program političke organizacije i pravci delovanja, kao i kandidatura prvog čoveka "Dveri" za predsednika Srbije.
Pokret "Dveri" otvorio kancelariju u Subotici i predstavio politički program

Nakon osveštavanja prostorija prisutnima se obratio predsednik Srpskog pokreta "Dveri", Boško Obradović koji je poručio da se otvaranjem kancelarija u Subotici odašilje novi impuls aktivnostima njihovog pokreta. On je istakao da je porodična politika osnov njihove političke borbe.

- Jedna od najvažnijih poruka sa kojom sam došao u Suboticu, a ona važi za sve nacionalne manjine, je da mogu biti sigurni sa Srpskim pokretom "Dveri" i patriotskim blokom imaju najbolju moguću saradnju i garanciju svih svojih verskih, nacionalnih i drugih prava jer to je prosto naš doživljaj stvarnosti - rekao je Obradović. - Mi gledamo Srbiju kao veliku porodicu, a u porodici se mora brinuti o svakom njenom članu. Imamo jednu zajedničku temu i temu u kojoj smo svi jedna nacija, a to je upravo porodica i tradicionalne porodične vrednosti. Mislim da je to dobitna formula političke scene za jednu budućnost i da se oko te ideje odbrane tradicionalnih porodične vrednosti možemo sabrati bez obzira na naše verske ili nacionalne razlike.

Pokret "Dveri" otvorio kancelariju u Subotici i predstavio politički program

Obradović je istakao da se u njihovom programu poseban osvrt daje na domaće preduzetništvo, koje je, kako kaže, u drugom planu u odnosu na pomoć koju vlast daje stranim kompanijama koje dolaze u Srbiju. Smatra da Vojvodina umesto u fabrike treba da se fokusira u poljoprivredu i proizvodnju zdrave hrane.

- Alarmantan je podatak da je od 2005. do 2019. godine, u vremenu bivše i sadašnje vlasti, čak 93,5 osto državnih subvencija dato stranim kompanijama, a samo 6,5 odsto domaćim. To jednostavno mora da se promeni, i kao budući predsednik Srbije insistiraću na tome da sve što je naš domaći ekonomski interes konačno dođe u prvi plan - ističe Obradović. - Posebno u Vojvodini značajno je da pomognemo poljoprivredi, a ne da povećavamo broj stranih fabrika koje nam donose prljave tehnologije i praktično uništavaju našu životnu sredinu. Naša ideja ekološkog patriotizma je važna politička ideja za 21. vek, koja ima za cilj da omogući da građani Srbije piju zdravu vodu, konzumiraju zdravu hranu i udišu čist vazduh.

Pokret "Dveri" otvorio kancelariju u Subotici i predstavio politički program

Šef "Dveri" posebno se obratio penzionerima kojima su tokom nekoliko godina značajno smanjenja primanja po ovom osnovu, da će, ukoliko dobije priliku kao predsednik Srbije, sve to vratiti, jer kako kaže - ako država ima više stotina miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona, onda će biti i za penzionere, ali i za radnike "stradale u pljačkaškim privatizacijama".

Predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta "Dveri" je Radenko Martić.

Pokret "Dveri" otvorio kancelariju u Subotici i predstavio politički program

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje kancelarija Srpskog pokreta "Dveri" Svečano otvaranje kancelarija Srpskog pokreta "Dveri" Svečano otvaranje kancelarija Srpskog pokreta "Dveri" Svečano otvaranje kancelarija Srpskog pokreta "Dveri" Svečano otvaranje kancelarija Srpskog pokreta "Dveri" Svečano otvaranje kancelarija Srpskog pokreta "Dveri" Svečano otvaranje kancelarija Srpskog pokreta "Dveri" Svečano otvaranje kancelarija Srpskog pokreta "Dveri"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 40
Pregleda: 8228
Povezane teme

srpski pokret dveri

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.