Komentara: 40
Pregleda: 5460

"Pokret Dveri" na narednim izborima

30.01.2012. u 13:17h
Izvor: RTV Yueco
"Pokret Dveri" na narednim izborima

Povereništvo u Subotici "Pokret Dveri za život Srbije" održalo je svečanu tribinu u subotu, koja je imala za cilj da građane upozna sa njihovim idejama i ciljevima, koje će zastupati tokom i nakon, predstojećih izbora. Tribini su prisustvovali članovi Dveri iz Novog Sada i Beograda, koji su ovim prilikom istakli da je Subotica veoma važan grad u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu za Srbiju, jer je jedan od gradova koji daje dobar primer multinacionalnosti i multikulturalnosti. Subotica je takođe jedan od gradova sa najviše mešovitih brakova, a ono za šta se pokret Dveri zalaže jeste upravo očuvanje porodice.

Fokus ove, od nedavno političke organizacije koja će sada po prvi put izaći na izbore, jeste očuvanje porodice, nacionalnog dostojanstva, održivog razvoja, kao i razvoja sela. Miloš Stanković, Branko Ćirijaković i Sava Stambolić nosioci su ovog pokreta u Subotici, a prema rečima Stambolića, koji je prošle godine na Yu eko televiziji izjavio da ne želi da se prikloni ni jednoj političkoj partiji, ovaj pokret ne smatra političkom strankom, nego pokretom koji nudi nešto novo, za razliku od političkih struktura koje su poslednjih 20 godina na čelu Srbije.

Prema rečima člana upranog odbora Dveri Boška Obradovića oni jesu patriotska organizacija, ali u svoje redove žele da uključe sve vere i nacije koje se slažu sa idejom da porodica mora biti na prvom mestu. Porodica je trenutno najugroženija i neko treba da stane u njenu odbranu.

Na kraju tribine, gde se ukupio veliki broj subotičana, zaključeno je da su građani Srbije proteklih 20 godina videli sve i svašta. Na vlasti su se smenjivale pozicione i opozicione stranke, i konačno je došlo vreme smene generacija. Srbiji treba nešto novo, što to sada nije viđeno, a prema rečima članova pokreta Dveri, oni upravo to nude.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 40
Pregleda: 5460
Povezane teme

dveri

srpske dveri

dveri srpske

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.