Komentara: 15
Pregleda: 7004

Pokret DJB: Nečisto čišćenje "Naše radosti"

19.02.2017. u 12:07h
Izvor: GrO Pokret "Dosta je bilo"
Saopštenje Gradskog odbora Pokreta "Dosta je bilo" Subotica vezano za higijenske uslove, odnosno održavanje objekata PU "Naša radost" prenostimo u celosti.
Pokret DJB: Nečisto čišćenje "Naše radosti"

Predškolska ustanova „Naša Radost“ je 01.avgusta 2016. godine objavila javni poziv za nabavku usluga održavanja higijene objekata. Postupak je imao za posledicu otpuštanje čistačica koje su radile ove poslove. Sumnju stvara činjenica da je za održavanje higijene odabrana firma iz Beograda čija ponuda nije bila najpovoljnija, a koja je preuzela iste spremačice. Još je gore to što ne postoji analiza o tome koliki trošak za „Našu radost“ su do tada predstavljale zaposlene čistačice i kolika se ušteda očekivala od angažovanja firme za obavljenje ove usluge.

Po kriterijumu „najniže ponuđene cena“ prihvaćena je ponuda od 292,00 dinara po satu, bez PDV-a ponuđača „Secud“ d.o.o. Beograd (obaveštenje o zaključenom ugovoru). Ukupna vrednost ovog ugovora je 17.562.340,00 dinara i isti je zaključen na period od 02.09.2016. – 15.03.2017. godine. Ponuđač sa nižom cenom usluge od 220,00 dinara bez PDV-a je odbijen, jer po mišljenju komisije njegova je cena „neuobičajeno niska“ i ponuđač neće moći sa toliko novca kvalitetno da izvrši uslugu! (obrazloženje u odluci o zaključenju okvirnog sporazuma).

Pošto ugovor uskoro ističe, pozivamo direktora „Naše Radosti“ Jašu Tomića da objavi građanima Subotice da li je i koliku uštedu ostvario angažovanjem Beogradske firme i otpuštanjem svih spremačica i kako to Beograđani imaju računicu, a „Naša Radost“ je nije imala kada je za radni čas zaposlenog na minimalcu potrebno izdvojiti 195,00 dinara? I kako je to odbijena ponuda firme koja je za sat tražila 220 dinara, a prihvaćena ona od 292?

Ono što građani Subotice moraju da znaju je da firme registrovane u Subotici deo nameta koje plaćaju državi ostavljaju u lokalnoj poreskoj kasi, dok firme sa sedištem u Beogradu pune beogradsku poresku kasu i time popravljaju uslove života Beograđana, što lokalnoj vlasti u Subotici ne bi trebalo da bude cilj, zar ne? Zato je od najvećeg značaja za stanovnike Subotice da se praksa angažovanja beogradskih firmi po svaku cenu, a koja je prisutna u velikom broju gradova, pod hitno prekine.

Pokret Dosta je bilo se zalaže za transparentno trošenje javnih sredstava i protivi se rasipništvu u javnim preduzećima koja se finasiraju novcem građana Subotice.

Insistiramo da javni službenici polažu račune za svoje poteze i da ih pravdaju i uoči izvršenja, a naročito nakon što se zaključeni ugovori realizuju, kako bi se merila uspešnost njihovog rada i građani znali za šta ih plaćaju.

Prilozi:

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Pokret "Dosta je bilo"
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 7004
Povezane teme

Naša Radost Subotica

naša radost

predškolske ustanove

predškolska ustanova

predškolska ustanova naša radost

pokret dosta je bilo

higijena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.