Komentara: 6
Pregleda: 1123

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam daje priliku najboljim studentima

24.11.2021. u 14:07h
Izvor: Subotica.com
Najbolji studenti fakulteta sa sedištem u Vojvodini, zahvaljujući konkursu Sekretarijata za privredu i turizam APV, imaće priliku da steknu stručnu praksu u nekoj od institucija kojima je osnivač Pokrajina.
Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam daje priliku najboljim studentima

U okviru programa sprovođenja stručne prakse u organima uprave na teritoriji AP Vojvodine, a koju sprovodi Pokrajinska vlada, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je Javni poziv za finansiranje stručne prakse najboljih studenata koji su u školskoj 2020/21 godini diplomirali na fakultetima sa sedištem na teritoriji Vojvodine. Javni poziv za poslodavce i diplomce otvoren je do 3. decembra.

Stručna praksa realizuje se u skladu sa zakonom i Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja, a Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ovu meru finansiraće godinu dana.

- Mera stručne prakse koja će trajati 12 meseci namenjena je najboljim studentima fakulteta koji pripadaju univerzitetima na teritoriji Vojvodine. Reč je o aktivnoj meri zapošljavanja i stručnog usavršavanja budućih najboljih kadrova raznih profesija, kako bi stekli inicijalno radno iskustvo u struci, neophodno za nastavak sopstvenog rada i usavršavanja na tržištu rada - objašnjava Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - Potrebno je nastaviti sa ulaganjem u znanje, osposobljavanjem mladih profesionalaca za samostalan rad u struci, a shodno zahtevima tržišta rada i poslodavaca. Zato pozivam poslodavce iz javnog sektora i diplomce da se u što većem broju odazovu na javni poziv.

Pravo učešća u realizaciji mere stručne prakse ostvaruje poslodavac koji pripada pokrajinskim organima i stručnim službama Pokrajinske vlade, kao i javnim službama  čiji je osnivač AP Vojvodina. Neophodno je da postoje kadrovski kapaciteti za stručno osposobljavanje, tačnije da poslodavac obezbedi mentora koji je najmanje istog nivoa kvalifikacije kao i angažovano lice. Takođe, poslodavac treba ima tehničke, prostorne i druge kapacitete za stručno osposobljavanje, adekvatan radni prostor, opremu  i uslove u skladu sa propisima o bezbednosti i zaštiti na radu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 6 dana
Komentara: 6
Pregleda: 1123
Povezane teme
Nenad Ivanišević pokrajinski sekretarijat za privredu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.