Komentara: 3
Pregleda: 2749
Foto

Pokrajinski sekretar za obrazovanje obišao Muzičku školu

21.12.2018. u 13:31h
Izvor: Subotica.com
U toku godine na izmaku, u Muzičkoj školi rekonstruisan je dvorišni atrium, izmolovana je fasada i osvežena je stolarija. Za ove potrebe, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje izdvojio je više od 4 miliona dinara, čiji sekretar Mihalj Njilaš je danas obišao školu.
Pokrajinski sekretar za obrazovanje obišao Muzičku školu

U jubilarnoj godini, Muzička škola vredno je pripremala koncerte i razne manifestacije kako bi na svečan način obeležila 150. godina rada i postojanja, ali je, takođe, bila vredna i u pisanju građevinskih projekata, koje je realizovala uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Grada Subotice.

- Radi se o kompletnoj rekonstrukciji dvorišnog atrijuma škole, čija ukupna vrednost je nešto više od 2,6 miliona dinara i molovanju dvorišne fasade, za šta je izdvojeno oko 1,6 miliona dinara. Ove projekte realizovali smo uz podršku Pokrajinskog sekretarijata, a takođe smo uradili i sanirani čvor, koji je finansirao Grad Subotica, tako da smo veoma ponosni i možemo da kažemo da je ova, 2018. godina, bila zaista uspešna - rekla je Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole Subotica.

U okviru akcije "Sekretarijat bliže školskim klupama", pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš, obišao je 550 obrazovnih ustanova u Vojvodini, a među poslednjima i Muzičku školu u Subotici, za koju je istakao da je jedna od uspešnijih.

- Bili smo svedoci vrlo lepe i svečane proslave u Sinagogi povodom velikog jubileja, a sada smo došli da vidimo kako su tekli i kako su se završili radovi koji su bili finansirani od strane Pokrajinskog sekretarijata. Svi poslovi su urađeni dobro i kvalitetno, zbog čega mogu da kažemo da ćemo akcije obnavljanja prosvetnih zgrada u Vojvodini nastaviti i u budućnosti, zajedno sa lokalnim samoupravama i Ministrastvom prosvete - poručio je Njilaš.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2749
Povezane teme
muzička škola mihalj njilaš dragana nikolić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.