• Pregleda: 6189

Pokrajinski sekretar Vuletić boravio u radnoj poseti Subotici

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić boravio je juče u radnoj poseti Subotici. On se sastao se sa Ilijom Đukanovićem, članom Gradskog veća koji ga je upoznao sa aktuelnom situacijom u ovoj oblasti.
Pokrajinski sekretar Vuletić boravio u radnoj poseti Subotici

Ovom prilikom Vuletić je obišao i Dom za decu ometenu u razvoju „ Kolevka“, privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici i granični prelaz Horgoš , gde se nalazi neformalni migrantski kamp, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

U razgovoru resornog sekretara sa predstavnicima gradske vlasti, direktorom Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ Nenadom Kozomorom, ocenjeno je da je jedan od osnovnih problema, koji je do sada bio prisutan u radu, nedovoljna saradnja i komunikacija sa predstavnicima Pokrajinske vlade u oblasti socijalne zaštite.

Direktor Kozomora naglasio je da iz Pokrajinske vlade posete „Kolevci“ nije bilo poslednje tri godine. Kako je još rekao, dogradnja ovog doma, u okviru projekta „Podrška maloletnim migrantima bez pratnje u Srbiji“, biće realizovana iz sredstava koje je obezbedilo resorno ministarstvo, a koju finansira Vlada Švajcarske konfederacije.

Milimir Vujadinović, ispred radne grupe za praćenje migranata, ističe da je briga Pokrajine za ovaj centar izostala, te da je ovo prva poseta predstavnika Pokrajinske vlade. Prema njegovim rečima Pokrajinski savet za migracije, koji je Pokrajinska vlada osnovala u avgustu 2015. godine, nije pokazala interesovanje za pomoć prihvatnom centru i pitanje migranata u Subotici.

Resorni sekretar Predrag Vuletić ukazao je danas u Subotici na značaj kontinuirane komunikacije i saradnje svih nivoa vlasti i nadležnih institucija u oblasti socijalne zaštite.

„Obići ćemo sve ustanove socijalne zaštite, čiji je osnivač Pokrajinska vlada, nakon čega će uslediti zajednički sastanak, koji treba da doprinese unapređivanju komunikacije i saradnji svih nivoa vlasti na putu do krajnjeg korisnika“, rekao je Vuletić.

Vuletić je lokalnu samoupravu i ustanove socijalne zaštite pozvao da aktivno prate konkurse resornog sekretarijata, ukazavši na značaj projektnog finansiranja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
cika pera Odgovori
ha ha ha a gle mu prstice ha ha ha
Ja Odgovori
Vidi mu ruke... pa oni su svi kao klonovi! A Kozomora (ili Kozomara) je baš stručnjak za decu.
Vesko Odgovori
Ovo nam je nasa borba dala, da imamo tako dobre kadrove koji se staraju i brinu o socijalnoj
poltici, na celu sa Vulinom.
Laki li Odgovori
Ljudi moji pa mi smo skroz pukli oni više obraćaju pažnju na socijalna pitanje nego na to kako građani žive.Zamisli niko nije posetio kolevku iz pokrajnske vlasti tri godine zato ste Vulinu i njegovima obezbedili posebnu sobu u kolevci sram vas bili a da ne pominjem pet dana u Čanju na sportskim igrama a lepo vam Vučić rekao da morate u Srbiji da trošite pare za takve stvari.Toliko samo da se zna da slušate velikog vođu sram ste sami za sebe i za sve nas.Ali ustvari kada se sve sagleda pa vi ni niste iz SNS-A nego ste doleteli a svaka ptica voli da leti pa to i vama preporučujem poleteite pre predsedničkih izbora možda vam tad već bude kasno...............
Oko sokolovo Odgovori
"Ilija Đukanović, član Gradskog veća, upoznao ga je sa aktuelnom situacijom u ovoj oblasti".

Kad je pre Ilija, trgovac, postao stručan za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova!? I još državnog sekretara "upoznaje" sa situacijom? Ne znaš ko je veći žutokljuni "stručnjak"! Majko božja, ovo je sve luđe!
Oskar Odgovori
Da li je ovo skeč iz "Top liste nadrealista" ili "Letećeg cirkusa Monti Pajtona", ili smo stvarno dotakli dno dna? Daj bože da je ovo samo ružan san.
Овца за шишање Odgovori
Хахахахаха... Они из ДС-а ће још испасти да су много добри, када ове видим! Види како ручице и прстиће држи, учио од великог Вође! Ахахахахаха... Ко зна зашто је ово добро, можда је боље да нас тотално урнишу, па да схватимо где смо, шта смо и шта нам ваља чинити! Народе, бееебееебееебееебееее...
Bobi Odgovori
Ipak su oni zaduzeni za ravnopravnost polova.
Oko sokolovo Odgovori
"Prstići" se slikaju radi slanja poruke dokaza vernosti.
Goran Odgovori
ILIJA ĐUKANOVIĆ !!!!!!! Ljudi, da li je ovo moguće ????? Jedana neznalica i preletač a uz to i funkcionalno nepismen da bude član Gradskog veća.... Subotico dotala si dno !
josa Odgovori
bas je guzva cim je neka donacija sa zapada,odmah se pojave lesinari.e ovo je pravi organizovani kriminal a ne M.M. i A.K. oni su sitne ribe(bile).
ludzbunjen Odgovori
Ovo je slika i prilika Subotice,sta se sad bunite,glasajte ponovo za njih ovce
Tony Odgovori
Kakva sramota i bruka da ovaj anonimus dočekuje goste uz Pokrajine! Ej, šta smo doživeli !!! Mediokriteti se dočepali fotelje pa demonstriraju vlast. UŽAS!
Žužana Odgovori
Sve je ovo zbunjujuće.

Ipak, najviše me interesuje da li se na trećoj fotografiji vidi trambulina pod kosim krovom.

Pretpostavljam da je postavljena tamo radi "pokažimo šta sve imamo" ali ipak baš tamo?

Molim Vas, sklonite je. I trambulinu, između ostalog.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.