Komentara: 2
Pregleda: 1874
Foto

Pokrajinski sekretar posetio fakultete u našem gradu

15.04.2021. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević posetio je danas visokoobrazovne ustanove u Subotici – Ekonomski i Građevinski fakultet i Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku.
Pokrajinski sekretar posetio fakultete u našem gradu

Po njegovim rečima ove ustanove su veoma važne u sistemu obrazovanja i nosioci su razvoja društva u Vojvodini.

- Reč je o vrlo važnim resursima našeg razvoja u sferi ekonomije i građevinarstva, a posebno važnu misiju u Vojvodini ima Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku. Ovaj fakultet svedoči pre svega o tome kako mi vidimo život u različitosti, jer su važne perspektive nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica vezane za njihovu kulturnu, obrazovnu, političku i svaku drugu integrisanost u srpsko društvo – naglasio je sekretar Milošević.

Tokom radne posete bilo je reči i o unapređenju infrastrukture fakulteta, poboljšanju studijskih programa, kao i o pitanjima u vezi sa primenom Zakona o visokom obrazovanju, pre svega o dualnom obrazovanju.

- Mi imamo dva puta – jedan predstavljaju akreditovani studijski programi dualnog obrazovanja, dakle posebni programi koji u odnosu teorije i prakse pokazuju bolju usklađenost praktične nastave, gde se kroz angažman poslodavaca i fakulteta intenzivira ta praktična delatnost. Drugi put je da već postojeći studijski programi imaju jedan modul koji obezbeđuje veći udeo praktičnog rada. Znači, govorimo o spremnosti studenata da po završetku studija potpuno budu integrisani u radne procese – pojasnio je Milošević dodajući da je u narednom periodu potrebno modernizovati studijske programe na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku, posebno za doktorske studije, čime bi postupak dobijanja statusa pravnog lica bio zaokružen.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1874
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.