Komentara: 2
Pregleda: 2063
Foto

Pokrajinski sekretar posetio fakultete u našem gradu

15.04.2021. u 17:13h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević posetio je danas visokoobrazovne ustanove u Subotici – Ekonomski i Građevinski fakultet i Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku.
Pokrajinski sekretar posetio fakultete u našem gradu

Po njegovim rečima ove ustanove su veoma važne u sistemu obrazovanja i nosioci su razvoja društva u Vojvodini.

- Reč je o vrlo važnim resursima našeg razvoja u sferi ekonomije i građevinarstva, a posebno važnu misiju u Vojvodini ima Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku. Ovaj fakultet svedoči pre svega o tome kako mi vidimo život u različitosti, jer su važne perspektive nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica vezane za njihovu kulturnu, obrazovnu, političku i svaku drugu integrisanost u srpsko društvo – naglasio je sekretar Milošević.

Pokrajinski sekretar posetio fakultete u našem graduTokom radne posete bilo je reči i o unapređenju infrastrukture fakulteta, poboljšanju studijskih programa, kao i o pitanjima u vezi sa primenom Zakona o visokom obrazovanju, pre svega o dualnom obrazovanju.

- Mi imamo dva puta – jedan predstavljaju akreditovani studijski programi dualnog obrazovanja, dakle posebni programi koji u odnosu teorije i prakse pokazuju bolju usklađenost praktične nastave, gde se kroz angažman poslodavaca i fakulteta intenzivira ta praktična delatnost. Drugi put je da već postojeći studijski programi imaju jedan modul koji obezbeđuje veći udeo praktičnog rada. Znači, govorimo o spremnosti studenata da po završetku studija potpuno budu integrisani u radne procese – pojasnio je Milošević dodajući da je u narednom periodu potrebno modernizovati studijske programe na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku, posebno za doktorske studije, čime bi postupak dobijanja statusa pravnog lica bio zaokružen.

Izvor: Subotica.com
Poseta pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Subotici Poseta pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Subotici Poseta pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Subotici Poseta pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Subotici Poseta pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Subotici Poseta pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Subotici Poseta pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Subotici Poseta pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 2063
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.