Komentara: 33
Pregleda: 4652
Foto

Pokrajinski sekretar, Mihalj Njilaš, posetio OŠ "Majšanski put"

20.02.2018. u 12:20h
Izvor: Subotica.com
U okviru akcije „Sekretarijat bliži školskim klupama“, Osnovnu školu „Majšanski put“ posetio je danas pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, Mihalj Njilaš. koji je tom prilikom obišao završene radove na adaptaciji školskog objekta i upoznao se problemima ove obrazovne ustanove.
Pokrajinski sekretar, Mihalj Njilaš, posetio OŠ "Majšanski put"

Zahvaljujući sredstvima koja su Osnovnoj školi „Majšanski put“ dodeljena na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje tokom prošle godine zamenjeni su prozori na glavnom školskom objektu, izrađene su  projektne dokumentacije za rekonstrukciju krova i izgradnju sportskog poligona, a obnovljen je i sajt škole.

Pokrajinski sekretar, Mihalj Njilaš, posetio OŠ "Majšanski put"

- Ove godine, u januaru, završena je prva faza zamene PVC stolarije što je jedna od najvećih investicija u našoj školi, čija je vrednost  3 259 000 dinara. Uspeli smo da zamenimo  prozore na spratu u glavnoj školskoj zgradi. Reč je o 105 prozora i tri ulaza. Zahvalni smo Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje na velikoj pomoći, jer smo zajedno uspeli da stvorimo bolje uslove za rad ne samo našim učenicima, nego i svim zaposlenima - rekla je Beata Bognar, direktorka škole dodajući da  je u školi potrebno zameniti i preostale prozore i vrata, gasni kotao, izolovati zgradu, kao i izvršiti  rekonstrukcija krova.

Današnja poseta  deo je projekata pokrenutog početkom godine pod nazivom „Sekretarijat bliži školskim klupama“  čiji je cilj sagledavanje potreba u svih  566 vaspitno-obrazovnih ustanova u Vojvodini.

Pokrajinski sekretar, Mihalj Njilaš, posetio OŠ "Majšanski put"

-Napravili smo dobar plan i već smo jednu desetinu ustanova uspeli da posetimo. Pokušavamo u jednosatnom razgovoru da se upoznamo sa ustanovom, sa problemima i idejama, sa potrebama u toj ustanovi i da damo odgovore na postavljena pitanja. Važno je da uspostavimo direktan kontakt sa našim obrazovnim ustanovama i da se upoznamo sa specifičnostima date ustanove- rekao je pokrajinski sekretar za obrazovanje, Mihalj Njilaš i podsetio da Sekretarijat i ove godine kroz konkurse pomaže rad obrazovnih ustanova-Konkursi su i ove godine aktuelni. Trenutno je otvoreno sedam konkursa. Jedan koji je namenjen srednjim školama  već je završen. Početkom marta će konkursi biti zatvoreni i očekujemo što više prijavljenih. Saglasno budžetu AP Vojvodine radi se o sredstvima u iznosu 413 miliona dinara, to nisu mala sredstva i želimo što bolje da ih iskoristimo za dobrobiti u obrazovanju i oblasti prava nacionalnih manjina.

Osnovnu školu  „Majšanski put“ pohađa 670 učenika, koji su raspoređeni u 32 odeljenja.  Nastava se izvodi na srpskom i mađarskom jeziku.

Izvor: Subotica.com
Poseta pokrajinskog sekretara školi povodom završenih radova na ugradnji PVC stolarije Poseta pokrajinskog sekretara školi povodom završenih radova na ugradnji PVC stolarije Poseta pokrajinskog sekretara školi povodom završenih radova na ugradnji PVC stolarije Poseta pokrajinskog sekretara školi povodom završenih radova na ugradnji PVC stolarije Poseta pokrajinskog sekretara školi povodom završenih radova na ugradnji PVC stolarije Poseta pokrajinskog sekretara školi povodom završenih radova na ugradnji PVC stolarije Poseta pokrajinskog sekretara školi povodom završenih radova na ugradnji PVC stolarije Poseta pokrajinskog sekretara školi povodom završenih radova na ugradnji PVC stolarije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 33
Pregleda: 4652
Povezane teme

mihalj njilaš

majšanski put

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.