Komentara: 0
Pregleda: 2219

Pokrajinska ombudsmanka organizovala prijem za građane Subotice

19.05.2015. u 15:40h
Izvor: RTV City
Andrijana Čović, saradnica zamenice Pokrajinske ombudsmanke posetila je danas Suboticu. Povod posete je projekat „Rodna ravnopravnost i vanredne situacije“ koji sprovodi ova institucija uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena.
Pokrajinska ombudsmanka organizovala prijem za građane Subotice

Čović se prvo sastala sa predstavnicima Gradske uprave, odnosno načelnicom Marijom Davčik Ušumović, zamenikom gradonačelnika Tomislavom Veljkovićem, ali i ženama iz lokalne zajednice, zatim je u kancelariji Gradskog ombudsmana organizovan prijem za građane koji su tom prilikom imali mogućnost da razgovaraju o ostvarivanju svojih ljudskih prava, da postave pitanja i podnesu pritužbe.

„Rodna ravnopravnost i vanredne situacije“ je projekat koji predviđa saradnju 6 lokalnih samouprava po pitanjima uloge žena u uključivanje rodne perspektive u oblast vanrednih situacije, koji za krajnji cilj ima veće učešće žena u ovom sektoru.

Jedan od Subotičana koji se obratio saradnici zamenice Pokrajinske zaštitnice građana je i Miloš Rkman, ratni vojni invalid koji prima invalidsku penziju, a kao razlog obraćanja naveo je nemogućnost ostvarivanja boračkog dodatka i to, kako nam je rekao, zbog 37 dinara prihoda koji mu sleduje od građevinskog zemljišta u njegovom vlasništvu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2219

Povezana vest

Povezane teme

ombudsman

kancelarija zaštitnika građana Subotice

zaštitnik građana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.