Komentara: 0
Pregleda: 2717

Pokrajina podržala tri škole iz Subotice u procesu digitalizacije

18.09.2018. u 11:08h
Izvor: Subotica.com
U Pokrajinskoj vladi juče je održana prezentacija platforme „Office 365 education“ koja omogućava digitalizaciju i unapređenje obrazovnog procesa, za koju je iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 20 miliona dinara. Među 52 škole u Vojvodini, koje će dobiti softver, su i tri subotičke srednje škole.
Pokrajina podržala tri škole iz Subotice u procesu digitalizacije

Prezentaciji platforme „Office 365 education“ prisustvovali su direktori Tehničke škole  “Ivan Sarić“, Hemijsko-tehnološke škole i Gimnazije „Svetozar Marković“, kojima su juče uručeni ugovori.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, rekao je da je ova platforma veoma značajna, jer će omogućiti lakše povezivanje profesora, nastavnika i učenika.

- Ova Microsoft platforma biće vrsta kreativnog prozora, koja će značajno unaprediti obrazovni sistem, a u budućnosti na njoj možemo razvijati nove vidove obrazovanja, kako bi na savremeniji način pristupali obrazovanju - rekao je Mirović i naglasio da je kontinuirano praćenje savremenih digitalnih tehnologija neophodno za održavanje koraka sa razvijenijim zemljama. - Krajnji cilj Pokrajinske vlade je da osavremeni obrazovanje i da ga dovedemo na nivo razvijenih zemalja i to je nešto na čemu moramo timski raditi. Ovaj posao ne sme stati sve dok se digitalno ne opremi svaka učionica i škola.

Pokrajina podržala tri škole iz Subotice u procesu digitalizacije

Uvođenje platforme će, prema rečima direktora Hemijsko-tehnološke škole, Nikole Matkovića, omogućiti   inovativniju i kreativniju nastavu.

- Sotver će unaprediti, osavremeniti i olašati kvalitetno izvođenje nastave. Platforma će omogućiti uvođenje inovacija i podsticanje kreativnosti, a krajnji cilj je digitalizacija nastave. Za našu školu takvo osavremenjivanje nastave je jako značajno, i za profesore i za đake, jer će tehnički olakšati vođenje nastave,  omogućiti učenje od kuće i rad po grupama - rekao je Matković.

Platforma „Office 365 education“ biće uvedena u obrazovni proces u 31 gimnaziji, 13 srednjih stručnih škola i osam osnovnih škola.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2717
Povezane teme

hemijska škola

gimnazija svetozar marković

tehnička škola ivan sarić

obrazovanje subotica

hemijsko tehnološka škola

digitalizacija

pokrajinska vlada

igor mirović

nikola matković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.