• Pregleda: 2374

Pokrajina nastavlja ulaganje u Gerontološki centar

Tokom minule godine Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova finansirao je rad Gerontološkog centra sa sedam miliona dinara, a Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju sa 13,2 miliona dinara. Ta izdvajanja činila su 13 odsto budžeta za unapređenje socijalne zaštite, a ona će u ovoj godini biti 16 odsto veća.
Pokrajina nastavlja ulaganje u Gerontološki centar

Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić, prilikom današnje posete Gerontološkom centru, pozvao je ustanove i udruženja građana da konkurišu na predstojećim konkursima u oblasti socijalne zaštite koji će uskoro biti raspisani.

- Na konkursu za ustanove socijalne zaštite planirano je ukupno pet miliona, a za udruženja građana 11 miliona dinara – najavio je Vuletić. - Tokom prošle godine izdvojili smo više od 45 miliona dinara za izradu projektno-tehničkih dokumentacija i apelujem na sve ustanove da ove godine na vreme pripreme projektne dokumentacije, građevinske dozvole, kako bi na vreme konkurisali za sredstva.

Nenad Ivanišević, v.d. direktor Gerontološkog centra, izrazio je zadovoljstvo zbog posete pokrajinskog sekretara, ističući da je ovo prva poseta visokih zvanica otkad je ponovo imenovan za direktora ustanove. Na sutrašnjoj sednici Vlade AP Vojvodine, Ivanišević bi trebalo da bude imenovan za direktora ustanove.

- Moram da istaknem izuzetno dobru saradnju sa pokrajinskim sekretarom, koji ima razumevanja za rad socijalnih ustanova. U narednom periodu radićemo na proširivanju mreže gerontoloških klubova i trudićemo se da vratimo usluge seoskog domaćina i fizioterapeuta u okviru pomoći i nege u kućama – dodao je Ivanišević. - Planiramo otvaranje pet novih gerontoloških klubova u prigradskim mesnim zajednicama, kao i renoviranje kluba Centar I, u kom će biti otvorena i Evropska akademija za obuku negovatelja, zahvaljujući sredstvima Evropske unije.

Grad Subotica takođe pomaže rad Gerontološkog centra kome je ove godine opredeljeno 44 miliona dinara, što je za 16 odsto više nego lani.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Lela Odgovori
Nije mi baš jasno kome se ovakve vesti ne dopadaju pa udara negativne lajkove. Neki očito nemaju stare i bolesne roditelje i misle da ni oni nikada neće ostareti. Kažu Subotica postaje grad starih, samim tim bi trebali biti zadovoljni što se ulaže u razvoj ustanova ovakvog tipa.
Овца за шишање
Негативне лајкове? Молим, патентирајте ту конструкцију! Да, Суботица постаје град старих. Зашто је то тако у сваколикој "напредној" данашњици? Сваки други дан нека информација о геронто-"добротворима", Иванишевићу, Мирчићу и сл... Да ли треба више улагати да то не буде тако (улагати у младе које отера неписмена власт) или се бавити последицама - ако је то већ тако, помирити се и стварати инфраструктуру старачке Србије, геронтолошке домове, гробља...?!
Dejan
Bravo za komentar. Svaka čast gosp.Vuletiću na zalaganju na odavno zaboravljene Gerontološke centre!!!
Zolika
A kome se LELO svidja ovaj covek, dzej i samopromoter????
dule 1
@zolika
A vama očigledno smeta tuđi uspeh. Zavist je jedan od ljudskih grehova.
Pera Odgovori
Jel otvarate domove u misicevu i bajmoku
BORA
Za Misicevo nisam siguran ali sam siguran da je doticni gospodin pre cetiri godine hteo da zatvori gerantoloski dom u Bajmoku.A tek kada vidim ovu cetvoricu zajedno i meni dodje da odem preko i napustim Suboticu,[*...*]
miklos Odgovori
Cim su nam ga vratili iz BG ne skida se sa lokalnih medija.Ovo njegovo pojavljivanje i stalno pricanje o starackom domu postaje degutantno vise.Aman bre covece,pa nije Gerentolski jedina firma u Subotici.Sve najlepse Vasim korisnicima zelim ali pretetujete sa napadnim samoreklamerstvom.
Miki Odgovori
Ima li vedrijih i lepsih desavanja u gradu sem ovih gerentoloskih ljudi.
Slepi Odgovori
Aman vise dosta, ali stvarno dosta dr mr vr vd Ivanisecicu. Dosadio si i Bogu i ljudima,. Jednu istu stvar trtljas zadnjih 20 godina. Kako se vise samom sebi nezgadis ?
ekonomist Odgovori
Subotica je imala priliku pre nekoliko godina da dobije fakultet za obrazovanje socijalnih radnika, u saradnji sa jednim UNI iz EU. Mada se u Srbiji obrazovanje istih kadrova vrši samo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, / spominjao se i jedan privatni fakultet kao i onaj koji su zapravo otvorili Slovaci iz Bratislave. / pregovori su u startu zaustavljeni. Naravno ovako je bolje kvazi dr. nauka i lezileboviću, jer može da deli proviziju sa kolegama iz političkog sveta za razne nazovi projekte. Istini za volju, odluka nije samo od njega zavisila. Prema tome, ako neko ne zna zaleđinu kvazidobričinstva ovog lezilebovića, neka ne osuđuje one koji sasvim korektno ukazuju na nepoštenje koje vlada u Subotici.
ПОПУЛИСТИЧКО ШМИНКАЊЕ Odgovori
Лепо је чути да се нешто ради, али зашто увек тамо где је запослен кадар власти?
Realan Odgovori
Srbija je okovana neznanjem. Uslovi u gerontološkim centrima su više nego očajni, čak tragični. I za štićenike i za zaposlene. Spram standarda koji važe van Srbije, o kojima se ćuti, ovo je ponižavajuće. Srbiju smatraju državom niže rase. Pitajte one koji su iz geta otišli/pobegli/najureni. Nažalost, država se sama prema sebi tako odnosi.
cane Odgovori
200 negovateljki i drugih radnica je otislo iz gerontoloskog jer su plate sramotne ,mada ne i Dzejova.
Goran Odgovori
@DULE 1 Uspeh je kada te neko otera iz Beograda sa mesta drzavnog sekretara na mesto vd direktora?????
Brico Odgovori
Doklen će se ovi šepiriti nizašto? Trošedu poreske novce, a mi da bidemo srećni ako nešta odteg ode za ono začeg je i naminjeno. A slikadu se kao da su od svoji novaca nešta napravili.
cele Odgovori
Zar mora ovaj čovek jednom nedeljno da se pojavi u medijima?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.