Komentara: 17
Pregleda: 2991
Foto

Pokrajina nastavlja ulaganje u Gerontološki centar

23.01.2018. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
Tokom minule godine Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova finansirao je rad Gerontološkog centra sa sedam miliona dinara, a Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju sa 13,2 miliona dinara. Ta izdvajanja činila su 13 odsto budžeta za unapređenje socijalne zaštite, a ona će u ovoj godini biti 16 odsto veća.
Pokrajina nastavlja ulaganje u Gerontološki centar

Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić, prilikom današnje posete Gerontološkom centru, pozvao je ustanove i udruženja građana da konkurišu na predstojećim konkursima u oblasti socijalne zaštite koji će uskoro biti raspisani.

- Na konkursu za ustanove socijalne zaštite planirano je ukupno pet miliona, a za udruženja građana 11 miliona dinara – najavio je Vuletić. - Tokom prošle godine izdvojili smo više od 45 miliona dinara za izradu projektno-tehničkih dokumentacija i apelujem na sve ustanove da ove godine na vreme pripreme projektne dokumentacije, građevinske dozvole, kako bi na vreme konkurisali za sredstva.

Pokrajina nastavlja ulaganje u Gerontološki centar

Nenad Ivanišević, v.d. direktor Gerontološkog centra, izrazio je zadovoljstvo zbog posete pokrajinskog sekretara, ističući da je ovo prva poseta visokih zvanica otkad je ponovo imenovan za direktora ustanove. Na sutrašnjoj sednici Vlade AP Vojvodine, Ivanišević bi trebalo da bude imenovan za direktora ustanove.

- Moram da istaknem izuzetno dobru saradnju sa pokrajinskim sekretarom, koji ima razumevanja za rad socijalnih ustanova. U narednom periodu radićemo na proširivanju mreže gerontoloških klubova i trudićemo se da vratimo usluge seoskog domaćina i fizioterapeuta u okviru pomoći i nege u kućama – dodao je Ivanišević. - Planiramo otvaranje pet novih gerontoloških klubova u prigradskim mesnim zajednicama, kao i renoviranje kluba Centar I, u kom će biti otvorena i Evropska akademija za obuku negovatelja, zahvaljujući sredstvima Evropske unije.

Pokrajina nastavlja ulaganje u Gerontološki centar

Grad Subotica takođe pomaže rad Gerontološkog centra kome je ove godine opredeljeno 44 miliona dinara, što je za 16 odsto više nego lani.

Izvor: Subotica.com
Prezentacija realizacije dosadašnjih projekata GCSU kao i program za 2018. godinu Prezentacija realizacije dosadašnjih projekata GCSU kao i program za 2018. godinu Prezentacija realizacije dosadašnjih projekata GCSU kao i program za 2018. godinu Prezentacija realizacije dosadašnjih projekata GCSU kao i program za 2018. godinu Prezentacija realizacije dosadašnjih projekata GCSU kao i program za 2018. godinu Prezentacija realizacije dosadašnjih projekata GCSU kao i program za 2018. godinu Prezentacija realizacije dosadašnjih projekata GCSU kao i program za 2018. godinu Prezentacija realizacije dosadašnjih projekata GCSU kao i program za 2018. godinu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 2991
Povezane teme

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

socijalna zaštita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.