• Pregleda: 3218

Pokrajina dodelila još 2 miliona dinara za nastavak obnove Letnje pozornice

Za projekat nastavka uređenja Letnje pozornice iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je još dva miliona dinara.
Pokrajina dodelila još 2 miliona dinara za nastavak obnove Letnje pozornice

Bespovratna sredstva namenjena razvoju turizma na teritoriji AP Vojvodine, podsticanjem modernizacije turističkih potencijala i unapređenja pokrajinske turističke ponude na lokalu, u ukupnom iznosu od 28 miliona dinara, dodeljena su konkursom Pokrajinskog sekretarijata za privredu za tekuću godinu.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, uručio je juče Ugovore predstavnicima četrnaest lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine, dobitnika sredstava. U ime subotičke ugovor je potpisao Akoš Ujhelji, član Gradskog veća zadužen za privredu.

Kako je navedeno, sredstva po konkursu su bila namenjena i uređenju zemljišta za opštu rekreaciju, ali i razvoju banjsko-zdravstvenog turizma. Opština Subotica je konkretno dobila 2 miliona dinara za realizaciju projekta "Adaptacija" dela Letnje pozornice na Paliću, što je praktično nastavak ulaganja u ovaj kulturni i turistički objekat, jedan od simbola Palića.

U okviru ovog konkursa ubedljivo najviše je dobila opština Novi Bečej, koja je dobila nešto više od trećine ukupnih sredstava (9.450 miliona) za projekat izgradnje muzejskog objekta sa pratećim sadržajem. Od opština najbližih Subotici izdvajamo Mali Iđoš, koji je dobio sredstva u iznosu od 390 hiljada dinara za projekat izrade dokumentacije za uređenje parka ispred Doma kulture.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Goga Odgovori
Ove godine je bilo odličnih koncerata na letnjoj pozornici, nadam se da će najavljena ulaganja doprineti još boljim sadržajima nakon završetka radova.
Vještica Odgovori
Meni je fenomenalno bilo na koncertu Sergeja Ćetkovića na Letnjoj pozornici na Paliću, i tad mi je bila prelepa, a mogu misliti kakva će tek sada biti nakon dodatnih radova na uređenju.
Schlumpf Odgovori
U prethodne dve godine uloženo je dosta sredstava kako bi Letnja pozornica vratila stari sjaj. Moram da primetim da su sređene staze, plato, gledalište, urađeno je mnogo i na unapređenju uslova u backstage prostoru. Publika se polako vraća na Letnju pozornicu, ponuda tokom toplih dana je raznovrsna i slobodno možemo reći da je ovaj objekat iz 1950. godine danas ponovo dosta doprinosi turističkoj ponudi Palića.
MalaMica Odgovori
Ovo je treći krug sredstava koji je opština dobila za nastavak uređenja Letnje pozornice, jedan od simbola Palića. Odlična vest, obzirom da će ovo biti "final touch" na sve ono što je do sada urađeno na ovom kulturno - turističkom objektu.
Suboticanin Stari Odgovori
Letnja pozornica je biser Palica jedan od najlepsih delova Palica. Izuzetna akusticnost i samo okruzenje poslednje 2 - 3 godine pored festvala evropskog filma, privlaci sve veci broj domacih predstava i muzickih umetnika koji jednako nadam se uzivaju u njenoj lepoti kao i mi. Sa novim ulaganjima mislim da ce taj broj samo uvecavati .
Toni Montana Odgovori
Svidja mi se sto je Letnja pozornica pocela da se upotrebljava i u koncertne svrhe,predstave,svirke...leto je previse kratko da bi se ona cuvala samo za filmski festival,a kao takva,zasluzuje svaki dinar koji se ulozi u nju.
Mr. Comment Odgovori
Dokaz, da se u svakom segmentu života napreduje (uključujući i kulturno-turistički), je projekat “Adaptacija”. Dobijena bespovratna sredstva, će se iskotisiti za ulaganje u jedan od simbola Palića! Ovakvim potezima (modernizacijom), se unapređuje turistički potencijal i dodeljuje novi, “kulturni ton” na Pliću.
Korisnik Odgovori
Da li neko zna šta je ovaj Akoš ikada uradio u svom političkom angažmanu? [*...*]
MESC
Eh da je on jedini koji nista nije uradio. Nego navedi ti meni nekog politicara sto jeste nesto uradio...
avet Odgovori
Dobro bi bilo kada bi Letnja pozornica na Paliću nekako rešila problem sa eventualnim naglim nastankom kišnih vremenskih neprilika za vreme leta u vremenu kada se održavaju festivali, pozorišne predstave, itd.
Postoje u svetu tehnička rešenja kada se na pritisak dugmeta razapne zaštitna folija iznad gledalaca po nosačima i sajlama iznad pozornice i gledališta.
Tada ne bi više bilo problema sa promenom termina ili mesta održavanja predstave zbog loših vremenskih uslova.
Jedini problem bi bio što to rešenje nije baš jeftino, a verovatno bi tu hteo neko da se i ugradi, pa bi na kraju projekat višestruko više koštao od stvarne realne cene.
Sale Odgovori
Kad procitam ove idiotske komentare SNS botova samo se dodatno uplasim za svoju buducnost... uzas
VR
A da procitas vest?
Realan
@SALE
Zato sam ja na vreme zbrisao iz Srbije, iz jednog ogromnog antisistema koga čine stotine hiljada bezidejnih poltrona.
Taurunum Odgovori
Letnja pozornica kraj lokalne bare i mocvare, fuj
Fela kuti Odgovori
Opa ovi komentari su od sendvič armije. Sve je bajno i lepo. A to što nema wc na paliću to nije bitno. Samo rokajte milione kao da su vaši.
Uvek u pravu Odgovori
Kad se sve to napravi pozovite nekoga iz vrha vlasti da to svečano otvori.
Branko Odgovori
Odlična cest za letnju pozornicu... možda i zimska pozornica (aka Pozorište) dodje jednom na red?

... ovako samo podseća na scenografiju onog Rusa Potemkina. Prioriteti su nam bazirani na okolnostima...a neki novci za Palić i nisu utrošeni zbog žalbi itd. Politika pa život je redosled ovde
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.