• Pregleda: 12876

Pokloni za prvu bebu rođenu u 2017. godini

Predsednik Skupštine grada Subotice, Tivadar Bunford, posetio je danas prvu bebu rođenu u 2017. godini u našem gradu – Janu Galetin, rođenu 1. januara, u 8.50 časova, u porodilištu subotičke Opšte bolnice.
Pokloni za prvu bebu rođenu u 2017. godini

Predsednik Bunford je, u ime gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i svoje ime, čestitao roditeljima prvorođene bebe na prinovi, poželeo im dobro zdravlje i puno sreće, i Janinoj majci Jeleni predao cveće i prigodne poklone. Gradonačelnik je u ime Grada Subotice za prvu bebu rođenu u ovoj godini opredelio 50.000 dinara i ta sredstva uplaćena su na žiro-račun Jelene Galetin.

Supružnici Jelena (26) i Nebojša Galetin (28) zahvalili su se predsedniku Tivadaru Bunfordu i gradonačelniku Bogdanu Labanu na poklonima i izdvojenim sredstvima za njihovog ćerku. Jelena je rekla da je beba bila teška 3.210 grama i dugačka 51 centimetar i da je porođaj protekao u najboljem redu.

Jana je naše prvo dete. Srećni smo zbog prinove, ali i činjenice da je naša Jana, kao prvorođena beba u ovoj godini, odmah po rođenju postala poznata. O njoj se već pisalo i ponosni smo na to. Zahvalni smo gradu Subotici na novčanoj podršci koja je uplaćena na moj račun. To nam, naravno, mnogo znači, pošto je za bebe sve skupo, a najviše novca troši se na pelene. Zato smo odlučili da deo ovih sredstava potrošimo, a jedan deo sačuvamo za kasnije, jer je to, ipak, poklon za Janu – naglasila je presrećna majka Jelena.

Prvog januara ove godine prinovu je dobio još jedan bračni par iz našeg grada: Gorica Milanović i Goran Vlahović. Gorica se porodila u 10.40 časova u porodilištu subotičke Opšte bolnice i na svet donela zdravu bebu, Nevenu Vlahović, tešku 3.400 grama i dugačku 51 centimetar.  

Tokom 2015. godine, u porodilištu subotičke Opšte bolnice rođene su 1364 bebe – 687 dečaka i 677 devojčica. U 2016. godini ukupno je rođeno 1.407 beba – 721 dečak i 686 devojčica. U periodu od 1. januara do 13. februara 2017. godine, u porodilištu Opšte bolnice rođene su 193 bebe – 93 dečaka i 100 devojčica.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

8
gledalac Odgovori
jasna diskriminacija ostalih roditelja, sto ne dobiju svi roditelji takvu pomoc, onda jel treba da racunam kada ce se beba roditi pa da bude za nocu godinu!?
Ehhhh
Ako računaš kao što pišeš, bolje nemoj :)
Hejter
Nisu mi jasni hejteri poput tebe, da li radjas dete zbog sebe ili drzave (grada)? Svako dete rodjeno u RS dobija odredjen iznos od drzave. Smatram da je grad dao malo za prvorodjenu bebu, posmatrajuci da su manji gradovi davali vece iznose. Svakako, poklonu se u zube ne gleda :) Nek je Jana ziva i zdrava i nek bude sto vise beba, bez obzira kog dana su rodjene :)
Pepe
"Ako ne mogu JA dobiti, e onda ne sme niko drugi!"
Kolega Odgovori
Bravo za kolegu :) svakako lepa vest
Badža Odgovori
Kada ćete već prestati s ovom glupavom praksom? Čime je prva beba rođena u jednoj godini zaslužnija za bilo šta od ostalih?
ČESTITKA Odgovori
Čestitam roditeljima !
Puno puno srece i radosti u odrastanju.
Podrzavam gest i nastaviti u buducnosti cak bi bilo lepo okupiti sve prve bebe
Koliko godina unazad grad nagradjuje ?
Safet Odgovori
Ocemo pravdu za bebe koje jisu rodjene 1. Jan!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.