• Pregleda: 3348

Pojačana kontrola vozača na prisustvo alkohola i droge

Međunarodna akcija saobraćajne policije koja ima za cilj kontrolu vozača na alkohol i psihoaktivne supstance počeće u ponedeljak, 3. juna i trajaće do kraja sedmice. Vanredna akcija se sprovodi širom Srbije, kako u lokalnim sredinama tako i na auto-putevima.
Pojačana kontrola vozača na prisustvo alkohola i droge

Iz MUP-a Srbije, sektor saobraćaja, podsećaju vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača.

- Vožnja pod uticajem alkohola ne samo da negativno utiče na funkcije neophodne za bezbedno korišćenje puta, u prvom redu na čulo vida i brzinu reakcije, već i na pogrešno rasuđivanje, koje često vodi ka činjenju drugih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine ili nekorišćenje sigurnosnih pojaseva. - ističu iz MUP-a

Policijska akcija počinje u ponedeljak u svih 28 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Ekipe će biti raspoređene na više lokacija, često će menjati pozicije i delovati tokom celog dana.

Proteklih dana saobraćajna policija širom Srbije, pa tako i u Subotici, posebnu pažnju usmerila je na akciju "Matura" sa ciljem da se unapredi bezbednost učenika završnih razreda srednjih škola, ali i očuva povoljno stanje bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Magnum Odgovori
kada će akcija za korištenje kružnih tokova,vožnje bicikla u suprotnom smeru (ne u jednosmernoj ulici već u centru grada,centru Palića) vožnja bicikla kroz crveno???...
Sale
Tacno tako ,pogotovo ovi sa elektro biciklima ja to zovem samoubice na tockovima vidim ide glavnim putem kao da je motorno vozilo zauzme jednu celu traku kao da je autobus,niti prsluk ni kaciga ni nista a kad bi se desilo nesto mi bi naje**li ,a da crveno svetlo na semaforu ,pravila saobracaja to je spansko selo za njih, cast izuzecima ima koji su savesni al vecina je ih vozi kao da su kosovo osvojili
Davor Odgovori
Kako kontrolišu drogu?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.