Komentara: 6
Pregleda: 4263

Pojačana kontrola vozača na prisustvo alkohola i droge

10.12.2018. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
U toku je akcija saobraćajne policije koja će trajati do nedelje, 16. decembra, a koja ima za cilj kontrolu vozača na alkohol i psihoaktivne supstance. Akcija se sprovodi širom Srbije, kako u lokalnim sredinama tako i na autoputevima.
Pojačana kontrola vozača na prisustvo alkohola i droge

Iz MUP-a Srbije, sektor saobraćaja, podsećaju vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača.

- Vožnja pod uticajem alkohola ne samo da negativno utiče na funkcije neophodne za bezbedno korišćenje puta, u prvom redu na čulo vida i brzinu reakcije, već i na pogrešno rasuđivanje, koje često vodi ka činjenju drugih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine ili nekorišćenje sigurnosnih pojaseva. - ističu iz MUP-a

Tokom sprovođenja ove akcije u istom periodu prošle godine, 1.923 vozača isključena su iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 404 zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama zbog upravljanja vozilom u stanju teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti.

Policijska akcija je počela jutros u svih 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Ekipe će biti raspoređene na više lokacija, često će menjati pozicije i delovati tokom celog dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4263
Povezane teme

saobraćajna policija

kontrola saobraćaja

alkotestiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.