• Pregleda: 6689

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju do kraja avgusta

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju do kraja avgusta

Danas je počela akcija pojačane kontrole brzine kretanja na svim evropskim putevima. Akcija će se do kraja meseca sprovestu u ukupno 31 država - 28 država članica Evropske unije, kao i Švajcarska, Norveška i Srbija, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U okviru ove akcije i pripadnici saobraćajne policije MUP-a sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju  na putevima Srbije.

Saobraćajna policija će koristiti uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim „presretačima“.

Pored toga što će svaki kontrolisani vozač biti alkotestiran, saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja,  kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva na način koji je predvideo proizvođač vozila. Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
vozac amater Odgovori
Pozdravljam svaku akciju kojoj je cilj povećanje bezbednoosti u saobraćaju a ne samo financijski efekti..
Hajdemo redom,brzina,alkoholisanost,pojas ali sta ćemo sa.biciklistima bez svettla, pješacima koji prelaze put ko ovce na i izvan pješačkih prelaza ,kreću se putem pojedinacno pa i u grupama i ako postoje trotoari.Uliicni kolovozi se pretvaraju u dečja igrališta,uz to saobraćajni znakovi zaklonjeni zelenilom i.t.d....
Znači nije dovoljno da policija kažnjava vozače na glavnim saobracajnicama već i sve one koji svojim radnjama ugrožavaju bezbednost u saobraćaju a da bi to postigli moraju se "provozati" svim ulicama u gradu !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.