Komentara: 1
Pregleda: 7198

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju do kraja avgusta

22.08.2016. u 13:37h
Izvor: Subotica.com
Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju do kraja avgusta

Danas je počela akcija pojačane kontrole brzine kretanja na svim evropskim putevima. Akcija će se do kraja meseca sprovestu u ukupno 31 država - 28 država članica Evropske unije, kao i Švajcarska, Norveška i Srbija, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U okviru ove akcije i pripadnici saobraćajne policije MUP-a sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju  na putevima Srbije.

Saobraćajna policija će koristiti uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim „presretačima“.

Pored toga što će svaki kontrolisani vozač biti alkotestiran, saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja,  kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva na način koji je predvideo proizvođač vozila. Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7198

Povezana vest

Povezane teme

kontrola saobraćaja Subotica

saobraćajna policija

radarska kontrola

kontrola saobraćaja

kontrola brzine

kontrola učesnika u saobraćaju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.