Komentara: 16
Pregleda: 4401

Pojačana kontrola saobraćaja tokom ove sedmice

16.04.2018. u 11:06h
Izvor: Subotica.com
U periodu od 16. do 22. aprila saobraćajna policija na putevima Srbije sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Pojačana kontrola saobraćaja tokom ove sedmice

Ova akcija međunarodnog karaktera u ponedeljak je počela u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija „Speed Marathon“, koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova.

Kako se navodi u saopštenju, u navedenom periodu biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, a pratiće se i prosečna brzina između naplatnih rampi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4401
Povezane teme

saobraćajna policija

radarska kontrola

kontrola saobraćaja

kontrola brzine

kontrola učesnika u saobraćaju

saobraćajna kontrola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.