Komentara: 4
Pregleda: 2079
Foto

Pojačana kontrola prodaje lako kvarljivih namirnica na pijacama tokom leta

13.07.2022. u 14:36h
Izvor: Subotica.com
Kupovina mesa, mleka i mlečnih proizvoda na subotičkim pijacama i na buvljaku bezbedna je i tokom letnjih meseci, jer se lako kvarljive namirnice čuvaju u rashladnim vitrinama, koje se redovno kontrolišu, poručuju iz JKP "Subotičke pijace" i AD "Tržnica".
Pojačana kontrola prodaje lako kvarljivih namirnica na pijacama tokom leta

Davor Prćić, živinsko meso na pijaci "Zelenac" prodaje godinama unazad. Kako kaže, rashladnu vitrinu čisti i i dezinfikuje više puta tokom dana, a meso čuva na temperaturi od oko 3 stepena.

Tokom letnjeg perioda komore rade 24/7. Meso čuvam na tačno određenoj temperaturi i kod kuće i tokom transporta, kao i na pijaci. O tome strogo vodim računa, jer je bezbednost kupaca na prvom mestu. Mi na pijaci "Zelenac" imamo tzv. mlečnu halu u kojoj se nalaze nove vitrine iz kojih se prodaje meso i mlečni proizvodi. Halu čisti agencija, a za higijenu rashladnih vitrina su zaduženi prodavci - objašnjava Davor.

Pojačana kontrola prodaje lako kvarljivih namirnica na pijacama tokom letaNa pijacama koje su u nadležnosti JKP "Subotičke pijace" svakodnevno se vrše kontrole rashladnih vitrina, a prodavci su u obavezi da meso i druge lako kvarljive namirnice čuvaju pod tačno određenim uslovima.

Tokom letnjih meseci, kontrola rashladnih vitrina se vrši po nekoliko puta u toku dana. Proverava se temperatura na kojoj se čuvaju namirnice, kao i higijena vitrine. Prodavci su u obavezi da meso čuvaju u vitrinama na temperaturi od oko 5 stepeni, mlečni proizvodi čuvaju se na temeraturi do 6 stepeni, dok se kolači i peciva čuvaju na temeraturi do 10 stepeni. Takođe, imamo redovne sanitarne i veterinarske kontrole i do sada nije bilo nikakvih nepravilnosti - objašnjava Josipa Vojnić Tunić, pomoćnik direktora u JKP "Subotičke pijace.

Pojačana kontrola prodaje lako kvarljivih namirnica na pijacama tokom leta

Mlečna hala sa rashladnim vitrinama u kojima se čuvaju namirnice pod tačno određenim uslovima, te redovne kontrole garant su bezbednosti kada je u pitanju prodaja živinskog i suhomesnatog mesa, kao i mlečnih proizvoda i kolača, navode iz AD "Tržnica".

- Sveže namirnice živinskog porekla na buvljaku je dozvoljeno prodavati isključivo iz rashladnih vitrina koje se redovno čiste, dezinfikuju i proveravaju. Zahvaljujući tome naši kupci mogu biti potpuno sigurni u ispravnost ovih namirnica, o čemu svedoči činjenica da nikakvih problema nije bilo do sada, a mlečna hala radi još od 2016. godine - navodi Marina Čović iz AD "Tržnica".

Pojačana kontrola prodaje lako kvarljivih namirnica na pijacama tokom leta

Izvor: Subotica.com
Običan pijačni dan na "Zelencu" Običan pijačni dan na "Zelencu" Običan pijačni dan na "Zelencu" Običan pijačni dan na "Zelencu" Običan pijačni dan na "Zelencu" Običan pijačni dan na "Zelencu" Običan pijačni dan na "Zelencu" Običan pijačni dan na "Zelencu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2079
Povezane teme

pijace

mlečna pijaca

Tržnica Subotica

Buvljak

subotički Buvljak

meso

tržni centar mali bajmok

zelenac

jkp subotičke pijace

mleko

mlečni proizvodi

kolači

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.