Komentara: 0
Pregleda: 2468

Pojačana kontrola nivoa buke u kafićima

22.01.2013. u 15:43h
Izvor: RTV Yueco
U toku je pojačana kontrola radnog vremena kafića i nivoa buke.
Pojačana kontrola nivoa buke u kafićima

Komunalna inspektorka za životnu sredinu kaže građani prijavljuju pojačanu buku u kafićima, koja je uglavnom neosnovana. Zbog nepropisnog produženja radnog vremena prošle godine je podneto 150 prekršajnih prijava protiv vlasnika lokala. Kako bi se uveo red, odbornicima lokalnog parlamenta će se uputiti predlog nove Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata sa posebnim naglaskom na radno vreme ugostiteljskih objekata u stambenim zonama i objektima.

Subotica spada u gradove koji nisu previše bučni. Anketirani Subotičani smatraju da Subotica nije previše bučan grad i da ne bi trebalo da se skraćuje radno vreme kafića.

Zbog učestalih primedbi građana na neprimerenu buku u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima tokom vikenda, za koje je ocenjeno da su opravdane, a usled nepoštovanja odluka Skupštine grada o radu ugostiteljskih objekata, počela je pojačana kontrola poštovanja radnog vremena i dozvoljenog nivoa buke u ugostiteljskim objektima. Ove godine komunalnoj inspekciji je stiglo 12 prijava zbog pojačanog nivoa buke.

Evropska unija označava buku kao jedan od vodećih ekoloških problema današnjice. Prema podacima EU, oko 40% populacije je izloženo nivou buke većem od 55 dB, što je gornja granica za čisto stambena područja, preko 20% stanovništva je izloženo nivou buke iznad 65 dB, dok je više od 30% evropske populacije izloženo nivou buke preko 55 dB noću, što izaziva ometanje spavanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2468

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.