Komentara: 2
Pregleda: 5481

Pojačan intenzitet saobraćaja i duža zadržavanja na graničnim prelazima

05.04.2018. u 14:17h
Izvor: Subotica.com
Tokom produženog vikenda, usled uskršnijh praznika, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, te veće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima, poručuju iz Auto-moto saveza Srbije za naš sajt. Vozačima se savetuje da na put kreću odmorni, da provere tehničko stanje vozila i vožnju prilagode uslovima na kolovozu.
Pojačan intenzitet saobraćaja i duža zadržavanja na graničnim prelazima

S obzirom na to da je danas poslednji radni dan za većinu građana, iz Auto-moto saveza Srbije kažu da se već u poslepodnevnim časovima očekuje blago pojačanje intenziteta saobraćaja na svim putnim pravcima koji vode ka severu zemlje, što će dovesti do produženog zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

- Najopterećeniji prelaz je Horgoš, kao glavni granični prelaz koji vodi ka Mađarskoj i tamo će sigurno biti najviše vozila, što će dovesti i do najdužeg zadržavanja kako na ulasku, tako i na izlasku iz naše zemlje. Savet vozačima je da, ukoliko imaju mogućnosti, koriste druge alternativne granične prelaze, među kojima su Horgoš 2, Đala, Bački Vinogradi ili granični prelaz Kelebija, na kojima uvek ima manje zadržavanja - kažu iz AMSS. 

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, zadržavanja na graničnim prelazima sa naše strane su oko 30 minuta, dok se tokom popodneva očekuje da se povećaju na 60 ili više minuta. Iz AMSS objašnjavaju da dužina zadržavanja zavisi od toga da li mađarski carinici detaljnije kontrolišu naše građane prilikom ulaska u Evropsku uniju, zbog čega dolazi do formiranja dužih kolona u međuzoni, što se potom reflektuje i na izlaz iz naše zemlje, te u znatnoj meri produžava vreme ulaska u Mađarsku. 

Pojačan intenzitet saobraćaja i duža zadržavanja na graničnim prelazima

Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se i početkom naredne sedmice, kada će se naši građani, koji žive i rade u inostranstvu, vraćati posle uskršnjih praznika, dok se normalizacija saobraćaja očekuje tek u sredu. Iz AMSS savetuju vozačima da, ukoliko pred njima stoji duže putovanje, na put kreću odmorni, da prekontrolišu tehničko stanje vozila i vožnju prilagode uslovima na kolovozu.

- U danima kada je pojačan intenzitet saobraćaja, vozačima savetujemo da voze sporije i opreznije, da drže veće odstojanje između vozila, pogotovo ukoliko vremenske prilike nisu povoljne, jer usled kiše i mokrih kolovoza često dolazi do povremenih zastoja i većeg broja saobraćajnh nezgoda. U deonicama gde je vožnja usporena, neka imaju malo više strpljenja i ne ulaze u rizična obilaženja kolona i preticanja - poručuju iz AMSS.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 5481
Povezane teme

granični prelaz horgoš

gužva na graničnim prelazima

uskršnji praznici

granični prelaz Bački Vinogradi

granični prelaz kelebija

granični prelaz đala

gužve na graničnim prelazima

gužva na granici

granični prelaz horgoš 2

amss

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.