Komentara: 3
Pregleda: 4982

"Pogrebno" spremno za predstojeće praznike

30.10.2018. u 12:23h
Izvor: Subotica.com
Ove nedelje, rimokatolički vernici obeležiće praznik Svi sveti, posvećen svim svecima, dok će pravoslavni vernici obeležiti Zadušnice. Iz JKP "Pogrebno" kažu da su pripreme za predstojeće verske praznike u samoj završnici, sva groblja su pokošena, a takođe su intezivirani poslovi na čišćenju smeća i uređenju prostora.
"Pogrebno" spremno za predstojeće praznike

Prema rečima Vesne Prćić, direktorke JKP "Pogrebno" radovi na uređenu i održavanju groblja sprovode se tokom cele godine, dok su u ove pretpraznične dane intenzivirani kako bi građani, koji će u naredna tri dana posetiti večne kuće svojih najmilijih, mogli dostojanstveno i s pijatetom da provedu vreme sa pokojnicima.

- Trava je ove godine izuzetno brzo rasla, broj košenja je bio veliki, ali smo to obavili pre desetak dana i sad su na redu finese, poput sakupljanja lišća i čišćenja smeća. Veoma je bitno da groblja budu lepo uređena u ove dane praznika, jer verujem da ne postoji građanin koji neće doći na groblje. Kao i svake godine, očekujemo izuzetno veliku posećenost i naravno da će groblja spremno dočekati sve posetioce već u ranim jutarnjim časovima 1. novembra - kaže Prćić.

"Pogrebno" spremno za predstojeće praznike

Poslednjih godina uočeno je da građani najčešće posećuju groblja u ranim jutarnjim časovima, ali i u večernjim, kada su obasjana svetlom sveća. Zbog toga će i ove godine kapije biti otvorene duže, odnosno od uobičajenih 7 do iza 20 časova. Međutim, kako ističe direktorka, velika posećenost zahteva i veću opreznost, te apeluje na građane da prilikom posete groblju ne nose vredne stvari, nakit ili veću količinu novca, kako bi se izbegli napadi i krađe.

- Kada imamo toliko veliku frekventnost na groblju, nažalost pojavljuju se i ljudi koji ne dolaze s dobrim namerama i ne idu na groblje istim povodom, te upravo iz tog razloga, a s ciljem da izbegnemo neprijatne situacije, apelujemo na građane da malo više obrate pažnju. Iz iskustva, u ove dane krađe na samom groblju dešavaju se mnogo ređe zbog prisustva velikog broja ljudi, ali raste broj krađa na parkinzima, u zabačenim delovima. Imamo dobru saradnju sa komunalnom policijom, komunalna inspekcija je već obavila svoj posao prilikom obilazaka groblja, a tu je i saobraćajna policija koja će regulisati saobraćaj, kao i policija, te činimo sve kako bi se ovakve situacije izbegle - poručuje Prćić.

"Pogrebno" spremno za predstojeće praznike

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4982
Povezane teme

pravoslavno groblje

jkp pogrebno

vesna prćić

kersko groblje

senćansko groblje

svi sveti

zadušnice

groblje dudova šuma

groblje

groblja

bajsko groblje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.