Komentara: 16
Pregleda: 5153

Pogoršava se epidemiološka situacija, treću dozu primilo 1.400 građana, povećano interesovanje za prvu

26.08.2021. u 12:20h
Izvor: Subotica.com
Treću, dopunsku dozu vakcine protiv virusa kovid-19 za osam dana, otkako se daje na punktu za imunizaciju u Novoj opštini, primilo je ukupno 1.400 sugrađana, a iz Doma zdravlja Subotica kažu da je povećano interesovanje i za prvu dozu. S druge strane, u Kovid ambulanti raste broj prvih pregleda i pozitivnih pacijenata, te se epidemiološka situacija u našem gradu trenutno ocenjuje kao nepovoljna.
Pogoršava se epidemiološka situacija, treću dozu primilo 1.400 građana, povećano interesovanje za prvu

Na punktu za imunizaciju u Novoj opštini ponovo živa slika. Uz veliko interesovanje za treću, dopunsku dozu vakcine protiv virusa kovid-19, iz Doma zdravlja kažu da se povećalo interesovanje i za prvu dozu, zbog čega na punktu trenutno rade četiri tima, kojima će se od sledeće nedelje pridružiti još jedan tim medicinskog osoblja.

- Dnevno podelimo oko 260 trećih doza, a do sada smo ukupno dali 1.400 trećih doza. Građanima su na raspolaganju tri vakcine, "Sinofarm", "Fajzer" i "Sputnjik V", a najviše se traže "Sinofarm" i "Fajzer". Ima onih koji kao treću dozu prime istu vakcinu koju su primili i prethodna dva puta, ali se sve češće javljaju građani koji kombinuju vakcine, pa oni koji su prethodno primili "Sinofarm", sada traže "Fajzer" - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja. - Primetili smo i da je življa situacija i za tražnjom prve doze vakcine. Nedeljno podelimo oko 800 prvih i drugih doza, tako da se malo pospešila vakcinacija, verovatno imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju sa kovidom, koja se pogoršava.

Pogoršava se epidemiološka situacija, treću dozu primilo 1.400 građana, povećano interesovanje za prvuA epidemiološka situacija kovid-19 u Subotici trenutno se ocenjuje kao nepovoljna, budući da raste broj prvih pregleda u Kovid ambulanti, a shodno tome i broj pozitivnih pacijenata i uputa u bolnicu.

U BOLNICI 17 PACIJENATA - U prethodna 24 sata, u respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica pregledano je 11 pacijenata, od kojih je jedan zadržan na lečenju u Kovid delu bolnice, dok su dva pacijenta otpuštena iz bolnice na dalje kućno lečenje i izolaciju.
Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 17 pacijenata. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se pet pacijenata na mehaničkoj ventilaciji - navodi se u današnjem izveštaju subotičke bolnice.

- U Kovid ambulantu se dnevno javi oko 90 pacijenata, što je veliki broj. Ove nedelje smo za prva tri dana registrovali 55 novih slučajeva zaraze, dok je tokom cele prošle nedelje bilo ukupno 48 pozitivnih građana. Takođe, uputi u bolnicu su veći. Za tri dana ove nedelje je bilo 14 uputa, a prošle nedelje smo ukupno toliko pacijenata poslali na dalju dijagnostiku u bolnicu. Gledajući ove brojeve, jasno je da se rapidno povećavaju - zaključuje Beoković.

Kovid ambulanta u Harambašićevoj ulici radi svakog dana od 7 do 20 časova, a trenutno su angažovana četiri medicinska tima u radu sa pacijentima. Punkt za imunizaciju u Novoj opštini radi od 8 do 20 časova, gde građani mogu da prime prvu dozu vakcine protiv virusa kovid-19 bez prethodnog zakazivanja, kao i treću dozu, ukoliko je prošlo 180 dana od primanja druge doze.

Pogoršava se epidemiološka situacija, treću dozu primilo 1.400 građana, povećano interesovanje za prvuOd početka masovne imunizacije u Subotici je podeljeno ukupno 97.500 (prva, druga i treća) doza neke od četiri raspoložive vakcine protiv virusa kovid-19, dok je 43,1 odsto odraslog stanovništva našeg grada kompletno imunizovano (dve doze).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 5153

Povezana vest

Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

korona virus

epidemija korona virusa

kovid ambulanta

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.