Komentara: 110
Pregleda: 13959
Video
Foto

Podvožnjak kod Nove opštine ponovo neprohodan od 11h

19.05.2023. u 08:46h > 12:06
Izvor: Subotica.com
Blokada saobraćaja kod podvožnjaka kod Nove opštine nastavljena je i danas.Nakon sinoćnjeg razlaza, jutros od 8 do 10 mehanizacija je ponovo preprečila put a onda je odlučeno da od 10 do 11 sklone blokade, nakon čega je nastavljen protest kod podvožnjaka.
Podvožnjak kod Nove opštine ponovo neprohodan od 11h

Protest poljoprivrednika nastavlja se i danas (petak). Po informacijama koje smo dobili od nezadovoljnih paora iz subotičkog udruženja, zbog situacije koja se nije pomerila na bolje odlučeno je da nastavljaju svoje aktivnosti kako bi skrenuli pažnju na svoje problem.

- Nažalost, još uvek nas niko iz Vlade nije kontaktirao. Zato danas nastavljamo sa blokadama, odnosno nakon 11h ponovo smo blokirali podvožnjak kod Nove opštine i izvesno je da ćemo tokom dana preduzeti radikalnije mere. Postoji velika verovatnoća da od 13 do 20h blokiramo ovaj podvožnjak bez pauze za propuštanje vozila, od ovog su izuzete hitne službe, kao i automobili u kojima se prevoze trudnice i osobe sa invaliditetom - istakao je Miroslav Matković, vođa protesta paora u Subotici.  

Matković je nagovestio da postoji mogućnost i za proširenje blokada i to u Malom Iđošu i Žedniku.

U Žedniku ima oko 30 traktora koji su u pripravnosti, ali oni za sada stoje pored puta. Javili su se paori iz Malog Iđoša, gde ima oko 10 traktora, a očekuju i pojačanje. Priključili su nam se i svoje nezadovoljstvo u Malom Iđošu će izraziti na isti način kao što to činimo i mi u Subotici - poručio je predsednik subotičkog Udruženja poljoprivrednika.

Podsećamo, Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici više izmenjenih uredbi koje se odnose na poljoprivredu, a tiču se subvencija po grlu stoke i povećanja prelevmana, kao i premija za mleko. Prelevmani za sireve i ostale proizvode biće povećani na 300 dinara, ali i uvedeni prelevmani na evaporisano mleko u iznosu od 300 dinara. Podižu se i subvencije po grlu za priplodne mlečne krave i to sa 30.000 na 40.000 dinara, a subvencije će biti isplaćene po javnom pozivu koji je u toku. Kada je reč o premijama za mleko, one će biti povećane sa 15 na 19 dinara po litru u drugom, trećem i četvrtom kvartalu 2023. godine.

To su zahtevi koji se poklapaju sa nekim našim zahtevima. Ta dva udruženja stočara, koja su juče to potpisala, nisu izašla sa nama na blokade. Oni su ove zahteve najavili još pre nas i uspeli su da postignu dogovor. Nadamo se da ćemo i mi uspeti da postignemo dogovor sa Vladom R. Srbije i da se povučemo sa ulica, odnosno da uđemo u naše njive, da oslobodimo grad i da Subotičani ponovo mogu nesmetano da prolaze - zaključio je Matković.

Tokom jučerašnjeg dana, pogotovo u poslepodnevnim časovima, nakon blokade podvožnjaka kod Nove opštine, u saobraćaju je zabeležena velika gužva u širem centru grada, najviše kroz ulice Đure Đakovića, na Majšanskom mostu, Jovana Mikića, Senćanski put, podvožnjak kod Pionira, obilaznica kod Javnih skladišta (Đorđa Natoševića, Lošinjska), Papa Pala, Bolmanska... Velike kolone i na najkritičnijim mestima regulisanje saobraćaja od strane policije.

Mnogi građani na društvenim mrežama ovu situaciju su uporedili kao pripremu i vežbu za 1. jul i totalno zatvaranje podvožnjaka u centru grada kada krene druga faza rekonstrukcije ove drumsko-železničke infrastrukture.

Pridružite se viber zajednici "Uživo sa subotičkih ulica", kliknite na sličicu ispod.

Podvožnjak kod Nove opštine ponovo neprohodan od 11h

Izvor: Subotica.com

Protest poljoprivrednika - treći dan

Protest poljoprivrednika - treći dan Protest poljoprivrednika - treći dan Protest poljoprivrednika - treći dan Protest poljoprivrednika - treći dan Protest poljoprivrednika - treći dan Protest poljoprivrednika - treći dan Protest poljoprivrednika - treći dan Protest poljoprivrednika - treći dan
Pogledaj ostale fotografije

Saobraćajne gužve na Majšanskom mostu, kod Javnih skladišta i podvožnjaka kod Pionira

Saobraćajne gužve na Majšanskom mostu, kod Javnih skladišta i podvožnjaka kod Pionira Saobraćajne gužve na Majšanskom mostu, kod Javnih skladišta i podvožnjaka kod Pionira Saobraćajne gužve na Majšanskom mostu, kod Javnih skladišta i podvožnjaka kod Pionira Saobraćajne gužve na Majšanskom mostu, kod Javnih skladišta i podvožnjaka kod Pionira Saobraćajne gužve na Majšanskom mostu, kod Javnih skladišta i podvožnjaka kod Pionira Saobraćajne gužve na Majšanskom mostu, kod Javnih skladišta i podvožnjaka kod Pionira Saobraćajne gužve na Majšanskom mostu, kod Javnih skladišta i podvožnjaka kod Pionira Saobraćajne gužve na Majšanskom mostu, kod Javnih skladišta i podvožnjaka kod Pionira
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 110
Pregleda: 13959

Povezana vest

Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.