Komentara: 138
Pregleda: 24715
Video
Foto

Podvožnjak kod Nove opštine i raskrsnica kod Lidla biće pušteni u subotu

13.12.2023. u 11:18h
Izvor: Subotica.com
Podvožnjak kod Nove opštine u subotu (16. decembra) će biti otvoren za drumski saobraćaj, dok će pešaci i biciklisti moći da koriste ovu deonicu od 22. decembra (petak), najavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.
Podvožnjak kod Nove opštine i raskrsnica kod Lidla biće pušteni u subotu

Osim ove deonice koja je zatvorena od jula meseca, u subotu će za saobraćaj biti otvorena i raskrsnica kod Lidla.

Prilikom obilaska završnih radova na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine, gradonačelnik Bakić je najavio i da će odmah nakon puštanja ove deonice u saobraćaj uslediti radovi na Majšanskom mostu, kao i na podvožnjaku u Lošinjskoj.

Podvožnjak kod Nove opštine i raskrsnica kod Lidla biće pušteni u subotu

Moram da izrazim zahvalnost mojim Subotičanima na strpljenju i razumevanju, kao i izvođaču radova "Karin komerc-u", jer su radnici danonoćno radili kako bi priveli kraju ovaj, veoma zahtevan, posao. Ovo je žila kucavica grada, a ujedno i najbitnija tačka na izgradnji brze pruge, odnosno deonice od Novog Sada do Subotice. Pruga se pruža kroz jezgro grada i zato su radovi komplikovani, ali sa sigurnošću možemo reći da će drumski saobraćaj biti pušten u subotu, dok će do 22. decembra biti završene pešačke i biciklističke staze - izjavio je gradonačelnik - Znamo da je usled većih padavina ovde dolazilo do nagomilavanja atmosferskih voda, ali to će biti prošlost. Izmenjena je kompletna instalacija, postavljene su odvodne cevi većih profila i sve pumpe su u funkciji. 

PROBLEM SA ZADRŽAVANJEM VODE U BAJNATSKOJ ĆE BITI REŠEN - Kod podvožnjaka u Bajnatskoj postoji crpna stanica, sve je pripremljeno, samo treba spojiti crpnu stanicu sa retenzijom. Problem je prouzrokovan usled sleganja tla, ali to će biti rešeno uskoro - kazao je gradonačelnik.

Podvožnjak u Maksima Gorkog jedan je od ukupno sedam objekata na teritoriji Subotice koji se grade ili modernizuju u sklopu radova na brzoj pruzi, podsetila je Anita Dimoski, pomoćnica ministra građevinarstva zadužena za železnice i intermodalni trasport.

Podvožnjak kod Nove opštine i raskrsnica kod Lidla biće pušteni u subotuDrago mi je što je jedan od ukupno sedam objekata pri kraju. Dakle, četiri objekta koja se nalaze na teritoriji Subotice smo završili, a preostala su još tri, odnosno podvožnjak u Lošinjskoj, nadvožnjak kod Kosovske i Majšanski most. Sve moramo završiti do kraja naredne godine, krenuti  sa testiranjem pruge i ako sve bude kako treba početkom marta 2025. godine imaćemo brzi voz od Beograda do Subotice - navela je Dimoski - Radovi na podvožnjaku u Maksima Gorkog su bili veoma izazovni. Prvi izazov ticao se izgradnje toplovoda tako da nismo ni mogli da krenemo pre 1. aprila, jer tada toplane isključuju grejanje, a trebalo je sve završiti do naredne grejne sezone. Drugi izazov je bio odvijanje železničkog saobraćaja. Čitava konstrukcija podvožnjaka je iz tri dela, a na jednoj od konstrukcija je morao da se odvija železnički saobraćaj.

Podvožnjak kod Nove opštine i raskrsnica kod Lidla biće pušteni u subotu

Izvor: Subotica.com

Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (12. decembar)

Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (12. decembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (12. decembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (12. decembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (12. decembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (12. decembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (12. decembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (12. decembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (12. decembar)
Pogledaj ostale fotografije

Obilazak podvožnjaka kod Nove opštine

Obilazak podvožnjaka kod Nove opštine Obilazak podvožnjaka kod Nove opštine Obilazak podvožnjaka kod Nove opštine Obilazak podvožnjaka kod Nove opštine Obilazak podvožnjaka kod Nove opštine Obilazak podvožnjaka kod Nove opštine Obilazak podvožnjaka kod Nove opštine Obilazak podvožnjaka kod Nove opštine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 2 nedelje
Komentara: 138
Pregleda: 24715

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.