Komentara: 0
Pregleda: 1277

Podrška UNICEF-a za decu sa smetnjama u razvoju

04.05.2018. u 16:57h
Izvor: Subotica.com
U cilju većeg socijalnog uključivanja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u društvo, Udruženje "ZaJedno" iz našeg grada dobilo je podršku UNICEF-a u vidu donacije vredne sportsko-rekreative opreme, te unapređenja stručnih kapaciteta zaposlenih koji se staraju o deci.
Podrška UNICEF-a za decu sa smetnjama u razvoju

Osim Udruženja iz Subotice, projektom "Sport za sve" obuhvaćena su Udruženja iz još četiri opštine, odnosno Priboj, Aleksinac, Ćićevac i Velika Plana, koja su na prošlonedeljnom sastanku predstavila svoje planove za rad na ovom programu, kao i ciljeve koje žele da ostvare u svojim opštinama.

- U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najmarginalizovanijim i najugroženijim članovima društva. Ova deca se suočavaju sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje, eksploataciju i zlostavljanje, a u odnosu na decu bez smetnji u razvoju - navode iz UNICEF-a.

Kako su sport, rekreacija i igra prepoznati kao važne strategije za unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, cilj UNICEF-a je da u opštinama širom Srbije obezbedi opremu i rekvizite za sportsko-rekreativne aktivnosti, podršku unapređenju stručnih kapaciteta zaposlenih koji se staraju o ovoj deci, kao i realizaciju niza sportskih inkluzivnih manifestacija i redovnih zajedničkih sportsko-rekreativnih aktivnosti za svu decu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1277
Povezane teme

unicef

udruženje zajedno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.