• Pregleda: 1641

Podrška preduzetnicima kroz edukaciju, u cilju podizanja konkurentnosti

U okviru Programa podrške za unapređenje ekonomskog razvoja, Razvojna agencija Srbije dodelila je bespovratna sredstva, u iznosu od pola miliona dinara, Poslovnom inkubatoru Subotice za realizaciju projekta koji ima za cilj podizanje konkurentnosti preduzetnika, kao i rast poslovanja radi novog zapošljavanja.
Podrška preduzetnicima kroz edukaciju, u cilju podizanja konkurentnosti

U okviru projekta biće organizovana edukacija za stanare i sve one koji žele da pokrenu biznis kako bi stekli dodatna znanja radi uspešnijeg rešavanja problema u poslovanju. Akcenat će biti na sticanju veština neophodnih za unapređenje prodaje i boljeg pozicioniranja na tržištu. Obuka će, kroz niz predavanja, biti realizovana od kraja septembra do januara.

- Bavićemo se temama kao što su marketing, unapređenje prodaje, osnovama menadžmenta i mrežnim marketingom. Predavači će biti stručnjaci, kao i ljudi sa velikom iskustvom u poslovanju. Tako će predavanja držati i dva mlada uspešna preduzetnika, koji u svojim firmama imaju oko 200 zaposlenih. Početnicima u biznisu oni će preneti svoja iskustva, kako bi izbegli greške i na taj način će im olakšati  poslovanje - kaže Srđan Ivanović, direktor Poslovnog inkubatora.

Edukacija je namenjena početnicima u poslovanju, studentima, kao i svima koji imaju preduzetničke ideje i žele da pokrenu sopstveni biznis.

- Pozivamo sve zainteresovane da nam se jave. Detaljnije informacije o edukaciji građani će moći da dobiju na našem sajtu ili preko sredstava informisanja u narednom periodu. Dobrodošli su svi koji žele da nauče nešto novo - poručuje Ivanović.

Poslovni inkubator trenutno ima 13 stanara različitih profila, a  u toku je konkurs za prijem novih stanara.

- Konkurs za prijem novih članova u Poslovni inkubator otvoren je tokom cele godine. Preduzetnicima olakšavamo poslovanja tako što im tokom prve godine dajemo poslovni prostor besplatno, u drugoj godini plaćaju 40 odsto, a u trećoj 80 odsto iznosa. U Poslovnom inkubatoru maksimalno mogu ostati pet godina, a četvrte i pete godine plaćaju punu cenu za poslovni prostor. Pored obezbeđivanja poslovnog prostora pod podsticajnim uslovima, pružamo im i pravne, knjigovodstvene, savetodavne usluge iz oblasti finansija i poreske politike, kao i administrativne usluge. Pružamo podršku i u vidu monitoringa, merenja učinka, kao i preko organizovanja stalnih treninga, edukacije i sajamskih manifestacija.  Preduzetnici preko nas mogu da konkurišu i za sredstva, učešćem na raznim konkursima.  Pružamo sve usluge koje su neophodne početnicima u biznisu i time im značajno olakšavamo poslovanje - dodaje Ivanović.  

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Realan Odgovori
Preduzetništvo u Srbiji ima status državnog neprijatelja. Sve što ima znanje, ideje i volju za rad biva ismevano, opstruisano i proganjano. I uklonjeno. Caruju "stručnjaci" sa diplomama o "znanju". Nema 'leba bez neznanja i nerada.
Milan Odgovori
Policajac-direktor?! :(
Bobi Odgovori
Mlad, ambiciozan i sposoban direktor.
Kafanica Odgovori
To je nas brat Bambi
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.