Komentara: 23
Pregleda: 11820

Podneto 250 prijava protiv nesavesnih vlasnika pasa

25.01.2019. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Podneto 250 prijava protiv nesavesnih vlasnika pasa

Slučaj naših sugrađana, koje su u Kelebijskoj šumi napali razjareni psi, rase kangal, čiji je vlasnik umesto da pomogne pobegao sa lica mesta, ponovo je aktualizovao problem koji je godinama prisutan – kako rešiti problem nesavesnih vlasnika pasa. Kako saznajemo, Komunalna policija tokom prošle godine podnela je više od 250 prijava protiv nesavesnih vlasnika, ali to, kao i visoke kazne, očigledno nije dovoljno da ljudi počnu da se ponašaju odgovorno.

Često smo svedoci da se po ulicama grada, pored lutalica, mogu videti vlasnički psi pušteni bez povoca, zaštitne korpe, nevakcinisani, gladni...  Često su pred njih i vlasnici koji ne haju za propise, ali i bezbednost okoline.

- Shodno ovlašćenju komunalna policija Gradske uprave Grada Subotice redovno vrši kontrolu korišćenja javne površine koja podrazumeva i kontrolu načina izvođenja kućnih ljubimaca-pasa. Psi se mogu izvoditi samo na povocu, a veliki psi se izvode i sa zaštitnom korpom na njušci, moraju biti vakcinasani i trajno obeleženi. Držalac životinje, kao i lice koje izvodi psa,snosi punu odgovornost za njegovo ponašanje na javnoj površini – naglašava za naš sajt Eržebet Kiš, samostаlni komunalni inspektor u Sekretarijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove Grada Subotice.  - Ukupan broj prijava zbog nesavesnih vlasnika pasa u prošloj godini iznosi preko 250. U svim slučajevima je  izvršen je uviđaj i preduzete su potrebne mere kako bi držanje životinja bilo u skladu sa Gradskom odlukom. Na licu mesta ispisano je sedam prekršajnih naloga, podneto je devet zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, dok je u većini slučajeva ostavljen rok za upodobljavanje držanja sa Odlukom o određenjim uslovima.

Kazna na licu mesta za nesavesnog vlasnika, odnosno iznos koji je obuhvaćen prekršajnim nalogom, iznosi 5.000 dinara a iznos koji određuje Prekršajni sud se kreće u rasponu od 5.000 do 75.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 11820

Povezane vesti

Povezane teme

psi lutalice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.