Komentara: 1
Pregleda: 3701

Podiže se 10 kilometara poljozaštitnih pojaseva

04.06.2012. u 17:32h
Na Sivačkom i Pačirskom putu podignut je poljozaštitini pojas u dužini od 10 deset kilometara. Lokalna samouprava je 2008.godine naručila plan podizanja vetrozatitnih pojaseva od Instituta za nizijsko šumarstvo.
Podiže se 10 kilometara poljozaštitnih pojaseva

Za četiri godine podignuto je 100 kilometara vetrozaštitinih pojaseva. Pored toga, prilikom podizanja poljozaštitinih pojaseva uvedene su i dodatne mere zaštite, koje se odnose na postavljanje hidrogelova, kao i folije i mrežice za zaštitu sadnica od divljači i vetra.

Pošumljavanje što većih je površina od posebnog značaja u urbanim oblastima, gde je zagađenost najveća. Na Sivačkom putu se podiže pojas u dužini od 10 kilometara i biće zasađeno 10.000 novih sadnica. Fond za zaštitu životne sredine je za ovu namenu obezbedio 10 miliona dinara.

 

* * * * * * * * * * * * * *

U toku je nagradna igra u kojoj sajt popusti.rs nagrađuje posetioce sajta subotica.com, a za učestvovanje neophodno je svoj odgovor na pitanje "Navedi tri trenutno aktivne ponude na sajtu Popusti.rs vezane za Suboticu" pošalju na e-mail adresu subotica@popusti.rs i nasumičnim izborom biće nagrađen po jedan posetilac.

Za više detalja pričitajte sledeću vest:
Mini jubilej i nagrade za posetioce

Osvajači nagrada biće objavljeni na gornjem linku, na sajtu popusti.rs i biće obavešteni preko korisničkog naloga ili putem e-maila. Srećno svima.

* * * * * * * * * * * * * *

Dobitnik, da budemo precizniji - dobitnica, koja je imala sreće da bude nasumično izvučena iz "bubnja", pre toga odgovorivši tačno na nagradno pitanje, je naša sugrađanka Radmila Mijatović. Ovo je pobednik za danas (ponedeljak, 4. jun) a već sutra nastavljamo sa novim pitanjem.

Pobednika ćemo kontaktirati putem e-maila.
Hvala svima na učestvovanju i više sreće drugi put.

Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3701
Povezane teme

poljozaštitni pojasevi

poljozaštitni pojas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.