Komentara: 3
Pregleda: 2368
Foto

Podeljeni paketi socijalno ugroženim građanima

16.10.2020. u 13:09h > 17:52
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica svake godine opredeli sredstva za pomoć najugroženijim sugrađanima, kojima se preko gradskog Crvenog krsta distribura hrana i higijenske potrepštine kako bi im se donekle ublažila socijalna situacija. Ovom aktivnosti Grad Subotica želi da pokaže da se ozbiljno i odgovorno odnosi po pitanju socijalne zaštite i da socijalno ugroženi građani mogu da računaju na podršku grada i njegovih partnera i ubuduće.
Podeljeni paketi socijalno ugroženim građanima

Danas je Svetski dan hrane, sutra Svetski dan borbe protiv siromaštva, a tom prilikom u Crvenom krstu podeljeni su paketi sa prehrambenim proizvodima, kućnom hemijom i sredstvima za održavanje lične higijene za tridesetak korisnika sa teritorije našeg grada.

- Ovu aktivnost sprovodimo sa Crvenim krstom i Centrom za socijalni rad, a ove godine podelili smo 2.200 paketa hrane i 320 paketa higijene. Prethodnih godina za ovu aktivnost opredeljivali smo 3,1 milion dinara, a ove godine taj iznos je 4 miliona - rekao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja. - Pored podele hrane i higijenskih potrepština našim sugrađanima redovno isplaćujemo i novčana davanja i to je jednokratna pomoć, koja koju je ove godine izdvojeno ukupno 7,5 miliona dinara, za milion više nego prošle godine.

Podeljeni paketi socijalno ugroženim građanimaPodeljeni paketi socijalno ugroženim građanimaĐukanović se zahvalio Crvenom krstu na odličnoj saradnji sa Gradskom upravom.

- Zahvaljujem se zaposlenima ali i volonterima, i ne samo na realizaciji ove aktivnosti nego na i na svim drugim, među kojima je svakako i podela kuvanih obroka kroz Program Narodne kuhinje. - ističe član GV za socijalna pitanja - Grad Subotica će i u narednoj godini finansirati i pomagati rad Crvenog krsta u svim programima koje sprovode.

Broj korisnika Narodne kuhinje koji se trenutno nalaze na spisku Centra za socijalni rad iznosi 1.200 što je cifra kao i prošle godine, a u Crvenom krstu planiraju da taj broj zadrže i u narednoj godini.

Podeljeni paketi socijalno ugroženim građanima

- Od 14. septembra do 17. oktobra u kalendaru Crvenog krsta obeležava se Mesec solidarnosti, a mi gra praktično završavamo danas, odnosno sutra na međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Dobar deo paketa je već podeljen po prigradskim mesnim zajednicama, danas smo podelili građanima iz nekoliko gradskih mesnih zajednica - objašnjava Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotice. - Posebnu pažnju poklanjamo deci, kao najosetljivijoj grupi, kao i beskućnicima kojima tokom zimskog perioda otvaramo Prihvatilište u Gajevoj u kojem pored topolog kreveta i smeštaja dobiju i kuvane obroke.

Podeljeni paketi socijalno ugroženim građanimaRedovi za preuzimanje paketa za korisnike iz nekoliko gradskih mesnih počeli su se formirati još od 10 časova kada je najavljena podela, a među njima je bio 63-godišnji Stipan Bereti, koji još nije stekao pravo na starosnu penziju pa se za svakodnevnu egistenciju snalazi svojim radom, ali i uz socijalnu pomoć koja stiže od grada.

- Preživljavam tako što kupim flaše po kontejnerima i što dobijem malo socijalne pomoći, a nekada mi pomogne i ćerka. Ne čujem dobro, operisao sam kuk, tražio sam invalidsku penziju ali nisu mi je dali. Ima puno mladih koji neće da rade, a mi stari, ko nas šiša - kaže Stipan Bereti.

Podeljeni paketi socijalno ugroženim građanimaPodeljeni paketi socijalno ugroženim građanima

Izvor: Subotica.com
Podela paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama Podela paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama Podela paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama Podela paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama Podela paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama Podela paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama Podela paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama Podela paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2368
Povezane teme

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.