Komentara: 6
Pregleda: 2926
Foto

Podeljena sportska oprema za 29 subotičkih škola

11.02.2021. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica i Savez za školski sport organizovali su podelu sportskih rekvizita za učenike i stručne literature za pedagoge fizičke kulture. Akcijom je obuhvaćeno svih 29 osnovnih i srednjih škola na teritoriji našeg grada.
Podeljena sportska oprema za 29 subotičkih škola

Kako bi se ispoštovale epidemiološke mere akcija je podeljena na više punktova. Nakon podele u OŠ "Sonja Marinković", Tehničkoj školi "Ivan Sarić", danas su predstavnici više škola u OŠ "Kizur Ištvan" dobili svoje pakete, dok je za sutra u planu da se akcija završi u Starom Žedniku.

- U paketu se nalaze kvalitetne lopte za sportove kao što su rukomet, košarka, odbojka i fudbal, a biće podeljeni na osnovu toga koji su najzastupljeniji u konkretnoj školi, dok nastavnici dobijaju dukseve i stručnu literaturu koja će im pomoći da unaprede svoj rad - ističe Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za sport i omladinu.

Podeljena sportska oprema za 29 subotičkih škola

REPIJA REIZABRAN - Na Izbornoj skupštini Saveza za školski sport dosadašnji predsednik, Siniša Repija, je reizabran na tu funkciju. Za nove četiri godine dosadašnjeg prvog čoveka Saveza podršku je dalo svih 29 škola sa teritorije Grada Subotice.

U Savezu za školski sport Subotice zadovoljni su što bili u prilici da doniraju subotičkim školama rekvizite za bavljenje najpopularnijim sportovima, ali i stručne literature koja će pedagozima fizičke kulture pomoći da usavrše svoje metode rada sa decom.

- Veoma smo zadovoljni što smo u prilici da kroz ovu akciju podelimo sportske pakete školama sa teritorije našeg grada, kao i kolegama koje se bave fizičkim vaspitanjem određenu stručnu literaturu - kaže Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport Subotice. - Za nama je godina u kojoj smo morali da prekinemo školska sportska takmičenja, ali pored toga u prvom poligodištu uspeli smo da održimo takmičenja u stonom tenisu, streljaštvu i atletici. Čekamo povoljniju epidemiološku situaciju kako bismo, nadamo se već u martu, na radost svih nas, nastavili sa takmičenjima.

Podeljena sportska oprema za 29 subotičkih škola

Jedan od punktova gde su se delili sportski rekviziti je bila Osnovna škola "Kizur Ištvan". U ovoj školi ističu značaj insistiranja da naši najmlađi sugrađani budu što aktivniji kroz sport i zahvaljuju se Gradu Subotici što im to omogućava kroz razne aktivnosti, pa i ovako donacijom opreme.

- Prioritet lokalne samouprave i sportskog saveza je razvijanje školskog sporta i današnji događaj govori u prilog tome da se za zaista misli na potrebe mladih. Školski sport je veoma važan s obzirom da deca osnovnoškolskog uzrasta polovinu svog vremena provode u školi, tak da je važno na pravi način organizovati njihovo vreme i da ih što više angažujemo u sportu. Svedoci smo da usped epidemije i brojnih restrikcija deca mnogo vremena provode uz ekrane, a mi odrasli treba da im pomognemo da se što više bave sportom, u čemu nam pomažu grad i sportski savezi - objašnjava Dejan Anđelović, direktor OŠ "Kizur Ištvan".

Podeljena sportska oprema za 29 subotičkih škola

Izvor: Subotica.com
Uručenje sportske opreme predstavnicima škola od strane Saveza za školski sport Uručenje sportske opreme predstavnicima škola od strane Saveza za školski sport Uručenje sportske opreme predstavnicima škola od strane Saveza za školski sport Uručenje sportske opreme predstavnicima škola od strane Saveza za školski sport Uručenje sportske opreme predstavnicima škola od strane Saveza za školski sport Uručenje sportske opreme predstavnicima škola od strane Saveza za školski sport Uručenje sportske opreme predstavnicima škola od strane Saveza za školski sport Uručenje sportske opreme predstavnicima škola od strane Saveza za školski sport
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 2926
Povezane teme

OŠ Kizur Ištvan

radoslav svirčev

savez za školski sport

nataša aleksić

školski sport

bavljenje sportom

dejan anđelović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.