Komentara: 6
Pregleda: 2279
Foto

Podeljena priznanja u akciji "Medalje Lajoša Vermeša"

23.02.2018. u 09:51h
Izvor: Subotica.com
Najboljim sportistima i sportskim klubovima uručena su priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša”. Za najboljeg sportistu Subotice proglašen je Davor Štefanek, dok je priznanje za najbolji kolektiv pripalo Rvačkom klubu "Spartak".
Podeljena priznanja u akciji "Medalje Lajoša Vermeša"

Najboljim sportistima i sportskim klubovima  juče su uručena priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša”, koja je održana po dvanaesti put.

Za najboljeg sportistu Subotice  drugi put za redom proglašen je rvač Spartaka  Davor Štefanek, dok je priznanje za najbolji kolektiv pripalo Rvačkom klubu „Spartak”, koji je minule godine osvojio 24 titulu prvaka države.

Podeljena priznanja u akciji "Medalje Lajoša Vermeša"

Prema oceni tridesetočlanog žirija sačinjenog od sportista, sportskih radnika i novinara koji je putem stranica „Novih Subotičkih novina” iznosio svoj sud o uspesima sportista i izabrao deset najboljih, prvo mesto zauzeo je Davor Štefanek, rvač Spartaka, kome je ovo treći put da dobija ovo priznanje, drugi put za redom. Njemu je pripala i prelazna medalja „Lajoš Vermeš”.

- Presrećan sam i mnogo mi znači kada dobijem priznanje, a posebno u svom gradu. Ovo je jedno od najlepših priznanja koje naš grad ima. Sva priznanja za ostvarene rezultate pokazuju da ljudi u Subotici prate naš naporan rad tokom cele godine i za to nas nagrade. Kako meni znači, tako znači i ovim mlađim sportistima i njima je podstrek da se i dalje trude, da osvajaju medalje  i da se svake godine nađemo na ovom mestu – rekao je Štefanek.

Podeljena priznanja u akciji "Medalje Lajoša Vermeša"

Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova "Spartak" prema ostavrenim rezultatima i glasovima žirija zauzeo je drugo mesto, dok je treće pripalo Đorđu Ivanoviću, bivšem fudbaleru Spartak Ždrepčeve krvi.

Prvoj trojici su uručene medalje, ostalima koji su se našli među deset najboljih dodeljene su Vermešove plakete, a to su  Leona Rogić (umetničko klizanje) koja deli četvrto mesto sa Martinom Mačkovićem veslačem, zatim slede Andrej Barna (plivač Spartaka), Aleksandar Maksimović (rvač Spartaka), Uroš Kecman (odbojkaš Spartaka), Gabor Sagmajster (motociklista), Miloš Nikolić (košarkaš), dok se na desetom mestu našao teniser Filip Mandović.

Specijalno priznanje za sportski podvig godine dodeljeno je Luki Andrašiću, stonoteniseru Spartaka i to po drugi put za redom.

Podeljena priznanja u akciji "Medalje Lajoša Vermeša"

Akciju "Medalja Lajoša Vermeša” organizuje sportsko – rekreativno udruženje „Vermeš 1860”, sportski novinar Nikola Stantić uz medijsku podršku Novih Subotičkih novina, podršku Grada Subotice, sportskog saveza Subotice i prijatelja akcije.

Čestitajući sportistima na uspesima, osvojenim priznanjima, ali i organizatoru na uspešnoj manifestaciji priređenoj po dvanaesti put, Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu, osvrnuo se malo i na infrastrukturu sportskih objekata i terena, ali naglasio da Grad čeka mnogo posla u predstojećem periodu.

Podeljena priznanja u akciji "Medalje Lajoša Vermeša"

- Iskrene čestitke svim dobitnicima ovog priznanja i Nikoli Stantiću kao organizatoru koji već dvanestu godinu uspešno organizuje ovu manifestaciju. Iza nas je uspešna godina kada je reč o našim sportistima i njihovim rezultatima. Kao i uvek i minule su se potrudili da nas u više navrata obraduju osvajajući razna odličja na raznim takmičenjima – rekao je Simović i dodao - Mnoge planove koje smo postavili pred nas kada je reč o sportskim terenima, infrastrukturi i uređenju istih da se našim sportistima olakša rad smo ispunili. Dva velika projekta su završena. Pokrivanje i novi balon na bazenu u Dudovoj šumi i reflektori na Gradskom stadionu.  Čekaju nas još dva. Jedan od preostalih projekata koji bi trebalo da bude urađen na proleće jeste izgradnja atletske staze, a onda nam preostaje i pokrivanje Gradskog klizališta.

Izvor: Subotica.com
Dodela priznanja u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela priznanja u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela priznanja u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela priznanja u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela priznanja u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela priznanja u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela priznanja u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela priznanja u akciji "Medalja Lajoša Vermeša"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 2279
Povezane teme

Subotičke novine

nemanja simović

medalja Lajoš Vermeš

davor štefanek

tamaš kajdoči

đorđe ivanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.