Komentara: 0
Pregleda: 2538

Počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za žene

17.10.2014. u 12:20h
Izvor: Subotica.com
Današnjim mečevima između Republike Irske i Litvanije na Gradskom stadionu, odnosno Srbije i Rumunije na stadionu kraj Somborske kapije danas počinju kvalifikacije u okviru 4. grupe za plasman u drugi krug za odlazak na Evropsko prvenstvo u fudbalu za kadetkinje. Obe utakmice se igraju od 14 časova, a ulaz je besplatan.
Počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za žene

Subotici je poverena organizaciju 4. kvalifikacione grupe prvog kruga za odlazak na Evropsko prvenstvo u uzrastu kadetkinja (U-17) i u narednih 6 dana biće odlučeno koje dve reprezentacije će proći u naredni krug.

U grupi 4 nalaze se reprezentacije Rumunije, R. Irske, Litvanije i domaćina Srbije. Favorit grupe je R. Irska, ali reprezentacija Srbije sa mnogo optimizma dočekuje ove kvalifikacije, verujući u individualni kvalitet i timski duh. Prednost domaćeg terena svakako može biti prednost našoj reprezentaciji, ali to ujedno stvara i obavezu da se zadovolji domaća publika.

Na spisku selektora Gorana Sretenovića se nalaze sledeće igračice iz ŽFK Spartak: Alegra Poljak, Tijana Filipović i Milana Knežević.  U stručnom štabu sa kadetskom selekcijom se nalazi i doktorica ŽFK "Spartak" Milica Damjanović.

Reprezentacija Srbije je u Suboticu došla u ponedeljak, od tada svakodnevno trenuraju i pripremaju se za prvu utakmicu sa reprezentacijom Rumunije (petak, 14 časova). Više o ovoj utakmici, turniru generalno i očekivanjima selektora i kapitena reprezentacije pročitajte u povezanoj vesti.

Raspored utakmica

Petak, 17. oktobar:
14,00 - Gradski stadion: R. Irska - Litvanija
14,00 - Stadion FK "Bačka 1901": Srbija - Rumunija

Nedelja, 19. oktobar:
14,00 - Gradski stadion: Litvanija - Srbija
14,00 - Stadion FK "Bačka 1901": R. Irska - Rumunija

Sreda, 22. oktobar:
14,00 - Gradski stadion: Rumunija - Litvanija
14,00 - Stadion FK "Bačka 1901": Srbija - R. Irska

Počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za žene

Ulaz na sve mečeve na oba stadiona je besplatan. Fudbalerke Srbije i kompletan nacionalni tim poziva sve sugrađane koji su u mogućnosti da dođu na utakmice reprezentacije da to i učine jer podrška sa tribina bi svakako bila značajna. Jedan razlog više su i tri devojčice koje su iz lokalnog ženskog kluba.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2538

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.