Komentara: 6
Pregleda: 3254

Počinje zatvaranje Plave fontane

20.10.2014. u 12:20h
Izvor: Subotica.com
Rano jutros počela je redovna zaštita Plave fontane od nastupajućih hladnih dana. Plastificirana zaštita koja se postavlja duži niz godina treba da sačuva instalacije i samu keramiku od uticaja zimskog vremena. Ova zaštita će čuvati fontanu okvirno do aprila meseca, odnosno do prvih prolećnih dana.
Počinje zatvaranje Plave fontane

Sa prvim hladnim danima stvorili su se uslovi za postavljanje plastificirane zaštite na Plavoj fontani koja se preventivno postavlja svake godine pred početak hladnijeg perioda kako bi se zaštitila instalacija i keramika od uticaja zimskih prilika.

Ova fontana se već duži niz godina štiti počevši od kraja oktobra, a sklanja se na proleće, obično početkom aprila, ali ovaj period može da varira u zavisnosti od vremenskih prilika, odnosno uslova.

Radovi na zaštiti u potpunosti trebalo bi da budu završeni tokom sutrašnjeg dana.

Plava fontana u Subotici postoji od 2001. godine i nalazi se u neposrednoj okolini Gradske kuće, okružena zelenilom i ukrasnim cvećem, ali i malim parkom prelepo uklopljenim u secesijsku arhitektonsku celinu.

Počinje zatvaranje Plave fontane

Ova fontana je danas jedina u centru grada koja je godinama unazad ukras i nezaobilazan detalj na raznim javnim slavljeničkim, svečanim i manje svečanim dešavanjima i kako stvari stoje ostaće jedina aktivna fontana u ovom delu grada pošto će daleko starija i poznatija "zelena fontana" po svemu sudeći trajno otići u istoriju s obzirom da je održavanje čuvene žolnai keramike i vodovodnih instalacija isuviše neekonomično i ostaje da se nađe dugoročno rešenje, po prioritetima grada, i u skladu sa najpraktičnijom namenom tog prostora.

Počinje zatvaranje Plave fontane

Počinje zatvaranje Plave fontane

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3254
Povezane teme

plava fontana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.