Komentara: 2
Pregleda: 2888

Počinje vakcinacija učenika

04.04.2013. u 20:50h
Izvor: RTV City
Služba Hitne medicinske pomoći u martu je imala 955 lekarskih intervencija na terenu, u ambulanti je pregledano 1520 pacijenata, a tehničari na terenu su imali 1400 intervencija. Zbog akutnog infarkta srca, 16 pacijenata je transportovano u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, navedeno je u mesečnom izveštaju subotičkog Doma zdravlja.
Počinje vakcinacija učenika

U Službi za zdravstvenu zaštitu dece beleži se manji broj obolelih od gripa. Prema rečima dr Mihaele Budimski, u čekaonicama dečijeg dispanzera sve je manji broj pacijenata sa simptomima sličnih gripu.

Treća nedelja aprila obeležava se kao Evropska nedelja imunizacije, i vršiće se vakcinacija učenika šestih i osmih razreda osnovnih škola. Učenici šestih razreda primiće vakcinu protiv Hepatitisa B, a učenici VIII razreda za Difteriju, Tetanus i Polio. Povodom 7. aprila Međunarodnog dana zdravlja, u megamarketu Roda u ponedeljak 8. aprila od 9 do 12 časova vršiće se preventivni pregledi. Sugrađanima koji tog dana posete megamarket, kontrolisaće se holesterol, šećer u krvi, krvni pritisak i davaće se saveti o zdravim stilovima života.

Akcija ranog otkrivanja rata dojke

U Službi za zdravstvenu zaštitu žena sprovodi nacionalni skrining ranog otkrivanja raka dojke, koji će trajati u naredne dve godine. Pozive dobijaju žene između 50 i 69 godina. Na zakazan termin pacijentkinje se javljaju ginekologu, i istog dana se upućuju na mamografsko snimanje u Opštu Bolnicu. Tokom dvogodišnjeg perioda, biće pregledano 20.000 subotičanki.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2888
Povezane teme

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.