Komentara: 18
Pregleda: 4522

Počinje sanacije najlošijeg dela biciklističke staze na Palićkom putu

11.06.2018. u 17:30h
Izvor: TV Subotica
Radovi na rekonstrukciji i sanaciji dveju ulica, kao i na deonici biciklističke staze oko Prve kasarne, počeli su ovih dana i trajaće naredne dve nedelje.
Počinje sanacije najlošijeg dela biciklističke staze na Palićkom putu

Oni koji bicikl redovno voze od Subotice do Palića i nazad, dobro znaju koja je deonica staze u najlošijem stanju. Zna to i Berec Pal, koji kaže da je na potezu oko Prve kasarne veoma nebezbedno za vožnju, naročito tokom zime. Zbog toga, dodaje, pozdravlja radove i nestrpljivo iščekuje novu stazu.

- Stazu bi trebalo uraditi do Prve kasarne, onamo gore su dobre, ali oko kasarne je veoma loše, ima mnogo pukotina od korena drveća, sve je rđavo i pokvareno - kaže naš sugrađanin.

Upravo je zato Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje odlučilo da se sa rekonstrukcijom biciklističkih staza počne od deonice na Segedinskom putu, i to u dužini od jednog kilometra. Nov sloj asfalt-betona i novi ivičnjaci, trebalo bi da budu završeni u narednih 15 dana.

- Taj deo biciklističke staze je definitivno bio u najlošijem stanju. U pitanju je deonica između ulica Partizanskih baza i Pribojske, praktično od Trgoprometa do Rodića, za koju smo dobijali najveći broj prigovora od strane sugrađana, rekreativaca i komunalnih službi, zbog čega smo se odlučili za ovo rešenje - objašnjava Ognjen Golubović, inženjer na održavanju puteva.

Osim biciklističke staze, ovih dana počela je i sanacija ulice 27. marta, u dužini od 500 metara, kao i Ulice biskupa Lajče Budanovića, u dužini od 400 metara, a sve radove izvodi kompanija „Vojput“.

- U Ulici 27. marta predviđeno je nanošenje novog sloja asfalt-betona, debljine oko četiri centimetara, pre čega se vrši izdizanje šahtova, a pošto ovde nisu urađeni slivnici, još će se nekoliko slivnika uraditi kako bi odvonja bila bolja - naglašava Duško Jusupović, zamenik odgovornog rukovodioca radova.

Radove finansira Grad, koji je za rekonstrukcije dveju ulica izdvojio ukupno 4 miliona dinara, dok će deonica biciklističke staze stajati 5 miliona.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4522
Povezane teme

vojput

rekonstrukcija biciklističke staze

rekonstrukcija ulice

renoviranje biciklističke staze

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

ognjen golubović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.