Komentara: 1
Pregleda: 1761

Počinje nova kasačka sezona, devet trka u nedelju - i dalje bez publike

23.04.2021. u 11:40h
Izvor: Subotica.com  / Subotičke novine
U nedelju, 25. aprila, počinje sezona konjičkih kasačkih trka u Subotici. Na Gradskom hipodromu, u organizaciji Konjičkog kluba "Bačka", biće održano devet kasačkih trka.
Počinje nova kasačka sezona, devet trka u nedelju - i dalje bez publike

Program počinje sa dve trke francuskih grla, a potom sledi sedam trka koje će nositi ime po istaknutim članovima KK "Bačka" u proteklim decenijama, kao što su Ferenc Berenji, Stipan Vukov, Vranje Balaž, Duško Laušev, Stipan Dulić-Hauzer, Pajo Dulić-Dževar, Pajo Skenderović-Tejfeloš.

- Kako smo u godini velikog jubileja, 100 godina postojanja, trudimo se da se tog podsećamo ćele godine, pa tako i trke nazivamo po poznatim konjarima koji, na žalost, više nisu među nama. Takođe, žao nam je što sezonu počinjemo bez prisustva publike, ali je to za sada tako - kaže za Subotičke novine Miodrag Zagorac, predsednik KK "Bačka".

Sredinom trkačkog dana biće upriličena dodela priznanja najboljima u 2019. godini.

Nedeljni trkački program počinje u 13 časova, ali zbog aktuelne epidemiološke situacije i mera sprečavanja širenja korona virusa, publika neće moći da prati ove kasačke nastupe.

Drugi kasački dan predviđen je za 30. maj, a ljubitelji okršaja na sulkama i generalno konjičkog sporta se sigurno nadaju pred punim tribinama po sunčanom prolećnom danu.

Izvor: Subotica.com / Subotičke novine
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1761
Povezane teme

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

kasačke trke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.