Komentara: 8
Pregleda: 5765

Počinje naplata plastičnih kesa u radnjama "Gomex-a"

06.07.2018. u 14:56h
Izvor: Subotica.com
Kompanija "Gomex" započeće u ponedeljak, 16. jula, s naplatom kesa u svim maloprodajnim objektima, kako bi podržala inicijativu za smanjenje upotrebe "klasičnih" plastičnih kesa, koje su ekološki neprihvatljive za životnu sredinu.
Počinje naplata plastičnih kesa u radnjama "Gomex-a"

U cilju smanjenja upotrebe i popravljanja neslavne statistike, prema kojoj svaka osoba u Srbiji godišnje potroši u proseku po 300 plastičnih kesa, Ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine je predložilo ukidanje upotrebe besplatnih tankih plastičnih kesa i uvođenje naplate onih koje su biorazgradive. Ovoj akciji odazvali su se brojni trgovinski lanci u regionu, a poslednja u nizu je i kompanija "Gomex", koja će u ponedeljak započeti s naplatom plastičnih kesa u svim maloprodajnim objektima.

- Cena jedne kese iznosiće dva dinara i mislimo da je to dobar način da sugerišemo našim potrošačima da sa sobom nose platnenu torbu i tako daju svoj doprinos zaštiti okoline. Biorazgradiva folija od kojih se proizvode nove, biorazgradive kese razgrađuje se bez emitovanja metana i bez prisustva mikroorganizama, što znači da se ona sama pretvara u đubrivo. S ekološke tačke gledišta, kao i zaštite životne sredine, ovo je veoma značajan podatak. Zaposleni u našim radnjama, prenose nam svakodnevna iskustva i ohrabrujuće podatke da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu sa cegerom - saopštili su iz kompanije "Gomex".

Kako je upravo to efekat koji ova kompanija želi da postigne, danas je započela podela unikatnih "Gomex" cegera za kupovinu.

- Za sve korisnike naše Kasice Brojalice, uz prvu kupovinu preko 1.000 dinara sa "loyalty karticom", obezbedili smo poklon u vidu platnene torbe-cegera, a vlasnik svake "loyalty kartice" može dobiti po jednu torbu - poručili su iz kompanije, dodajući da će akcija trajati do isteka zaliha.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5765
Povezane teme

ekologija

zaštita životne sredine

plastične kese

naplata plastičnih kesa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.