Komentara: 0
Pregleda: 4919

Počinje međunarodni teniski memorijal "Jovan Kukaras"

16.05.2016. u 09:28h
Izvor: Subotica.com
Na terenima Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi danas počinje tradicionalni međunarodni teniski turnir za igrače do 14 godina. Turnir se održava po petnaesti put, a četvrti put kao memorijal Jovana Kukarasa, istaknutog teniskog radnika koji je 20 godina predsedavao TK "Spartak".
Počinje međunarodni teniski memorijal "Jovan Kukaras"

U pitanju je turnir druge kategorije za dečake i devojčice od 12 do 14 godina, po rečima Milana Vučkovića, aktuelnog predsednika TK "Spartak", najjači u Srbiji u ovoj uzrasnoj kategoriji i kao takav privlači igrače iz celog sveta. U najavi turnira rečeno je da je i ove godine interesovanje veliko, da su pored igrača iz regiona i Evrope učešće uzeli i mladi teniseri iz Australije i Sjedinjenih američkih država.

Teniski turnir je počeo za vikend kvalifikacijama, a več danas počinje glavni žreb u kojem učestvuje 48 tenisera. Kroz kvalifikacije i glavni žreb proči će oko 150 igrača. Za utorak u 19 časova predviđeno je svečano otvaranje.

U konkurenciji devojčica prvi favorit turnira je Frančeska Curni sa Malte, druga je Ana Ristevska iz Makedonije, dok je treća mađarica Luca Janoši. Najbolja plasirana devojčica iz Srbije je Ana Vilček iz Pančeva, a Subotičanka od koje se očekuje zapažen nastup je Anđela Vidović. Pored nje iz Spartaka učestvuju još Vanja Vidanović i Ana Marija Ćakić.

Kod dečaka prvo ime turnira je makedonac Đorđe Jankulovski, dok je iza njega takmičar iz Srbije Haman Međedović iz Srbije. Na ovom turniru učestvovaće i Subotičanin Oliver Sabo Rac (TK "Spartak") kojem je ovo ulazna godina, a društvo će mu praviti i još tri klubska saigrača - Filip Mandović, FIlip Stipić i Petar Bašić Palković.

Osvajači prošlogodišnjeg turnira su bilic rođeni Subotičanin Nemanja Subanović (Crvena zvezda) i ruskinja Ekaterina Repina (Crvena zvezda).

Turnir počinje u 9 časova na terenima u Dudovoj šumi, a u slučaju lošeg vremena igraće se u zatvorenom prostoru u okviru teniskog kompleksa. Protekla dva dana teniseri nisu imali sreće sa vremenom, ali ipak odigrani su svi mečevi i poznati su svi učesnici turnira.

Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4919

Povezana vest

Povezane teme

teniski turnir do 14 godina

jovan kukaras

tenis klub spartak

memorijal jovan kukaras

međunarodni teniski turnir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.