Komentara: 8
Pregleda: 6013
Foto

Počinje Letnja sezona na Paliću

19.06.2019. u 17:23h
Izvor: Subotica.com
Letnju sezonu na Paliću obeležiće festivali, koncerti i predstave, a pored kulturnih sadržaja, sugrađani će biti u prilici da uživaju u sportskim i zabavnim aktivnostima na otvorenom.
Počinje Letnja sezona na Paliću

Letnju sezonu na Paliću otvoriće Festival muzike sveta Etnofest, na kojem će se u toku tri koncertne večeri predstaviti umetnici iz čak 11 različitih zemalja, od Južne Amerike, preko Iberijskog poluostrva do Zapadne Evrope, ali i od Bliskog Istoka, preko Anadolije i severne Grčke do Balkana. Festival počinje sutra, 20. juna, Forumom za kulturu "Prostori razmene" u Savremenoj galeriji od 17 časova, a muzički program će otvoriti Rođenice i Miloš Todorovski trio u Muzičkoj školi, nakon čega se festival "seli" na Palić.

- Ovo je drugi Forum o kulturi, koji organizujemo u saradnji sa Građanskom inicijativom, kako bismo skrenuli pažnju na akutne probleme u kulturi u našem gradu, na nedostatak prostora u kojima umetnici mogu da nastupaju, da se okupljaju i sarađuju. Nadam se da ćemo ovoga puta imati i predstavnike različitih gradskih institucija, kako bi svako izneo svoje mišljenje o onome kako izgleda, koji su obrisi kulture u našem gradu i šta je to u kulturnim politikama što bi trebalo da se promeni - rekao je Dejan Vujinović, umetnički direktor festivala, dodajući da je ovogodišnji festival specifičan po tome što će na njemu nastupiti i savremeni evropski trubaduri. - Publika će biti u prilici da u petak, 21. juna, na Velikoj terasi uživa u koncertima vrsnih umetnika, a trubadur domaćin biće Brasnyó Antal, kojem će se na bini pridužiti Joan Garriga iz Barselone i Madjid Fahem koji je prvi gitarista Manu Chaoa već dvadeset godina.

Bogat program ove godine biće i na Letnjoj pozornici na Paliću, na kojoj će se do kraja meseca igrati pozorišna komedija "Moj deda je aut" i čuvena opera "Seviljski berberin", a do kraja sezone publiku očekuju nove predstave i koncerti umetnika iz naše zemlje i regiona. Pored događaja na pozornici pod vedrim nebom, Radmila Šakić, izvršilac za turizam u preduzeću "Park Palić", kaže da je posebna pažnja posvećena sportskim, zabavnim i drugim aktivnostima sugrađana u prirodi.

- Prošle godine su kompletno obnovljeni sportski tereni na Paliću, koji se sastoje iz rukometnog, odnosno fudbalskog terena, košarkaškog terena i dva odbojkaška terena. Svi su u potpunosti opremljeni i besplatni su za korišćenje u toku prepodneva i ranog poslepodnvea, dok ih je od 16 časova moguće uzeti u zakup. Jedan termin u trajanju od dva sata košta 2.000 dinara za fudbalski, odnosno rukometni teren, za košarkaški 1.500 dinara, dok su odbojkaški besplatni. Nadomak ovih terena nalazi se i renovirana teretana na otvorenom, teren za basket, a postavljeni su i betonski stolovi za ping pong, a sugrađani imaju i predviđeno mesto za roštilj, kako bi im boravak u prirodi bio što komforniji - istakla je Šakić.

Početak letnje sezone spremno će dočekati i peščana plaža na Paliću, na kojoj su postojeći suncobrani zamenjeni novim, a sugrađani će na raspolaganju imati četiri funkcionalna tuša i oko dvadeset ležaljki za sunčanje. Prema najavama nadležnih, postojeći tereni za mali fudbal i odbojku biće uređeni, dok će zabavni sadržaj upotpuniti kafić "Plaža bar".

- Potrudili smo se da ponudimo nešto što nije svakidašnje kada su u pitanju kafići, pa ćemo u toku leta organizovati salsa večeri, latino žurke, svirke različitih muzičkih žanrova, a zahvaljujući terenima koji će biti adaptirani, organizovaćemo i turnire u malo fudbalu i odbojci - poručio je Igor Raić, menadžer "Plaža bara".

Letnju sezonu na Paliću zatvoriće Vinski maraton u septembru, kao poslednja manifestacija.

Izvor: Subotica.com
Najava dešavanja povodom početka letnje sezone na Paliću Najava dešavanja povodom početka letnje sezone na Paliću Najava dešavanja povodom početka letnje sezone na Paliću Najava dešavanja povodom početka letnje sezone na Paliću Najava dešavanja povodom početka letnje sezone na Paliću Najava dešavanja povodom početka letnje sezone na Paliću Najava dešavanja povodom početka letnje sezone na Paliću Najava dešavanja povodom početka letnje sezone na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 6013
Povezane teme

peščana plaža palić

Park Palić

etnofest

dejan vujinović

etnofest palić

letnja pozornica

letnja sezona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.