• Pregleda: 1519

Etnofest od 20. do 23. juna u Subotici i na Paliću

Festival muzike sveta Etnofest, 16. po redu, održaće se od 20. do 23. juna na više lokacija u Subotici i na Paliću, a predstaviće umetnike iz čak 11 različitih zemalja, od Južne Amerike, preko Iberijskog poluostrva do Zapadne Evrope, ali i s druge strane, od Bliskog Istoka, preko Anadolije i severne Grčke do Balkana.
Etnofest od 20. do 23. juna u Subotici i na Paliću

Ovogodišnji festival otvoriće kulturni forum na temu "Prostora razmene" u četvrtak, 20. juna, od 17 časova, a u tri koncertne večeri, na festivalu će nastupiti umetnici iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Izraela, Španije, Grčke, Belgije, Francuske, Ukrajine, Austrije i Čilea. Završni dan festivala je osmišljen kao muzički piknik uz neformalnu saradnju naših gradskih i gostujućih umetnika, koji će tokom popodneva deliti binu, formirati ad hoc muzičke formacije i izvoditi improvizovane kompozicije.

- Etnofest je, verujemo, muzički događaj bez presedana u našem gradu. Već 16 godina donosi najraznovrsniji i najkvalitetniji muzički program u kojem subotička publika ima mogućnost da uživa. U kontinuitetu i nepokolebljivo insistiramo na muzičkom profesionalizmu. Naš pristup je dokazano iskrenih namera da se bavi kulturom i isključivo kulturom, bez namere podilaženja ili prilagođavanja trenutnim kulturnim, društvenim, pa i političkim trendovima - kaže Dejan Vujinović, umetnički direktor festivala.

Posebnost ovogodišnjeg festivala biće i prisustvo savremenih evropskih trubadura, putujućih world music izvođača koje je Udruženje Etnofest, u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Belgije, Francuske, Mađarske, Srbije i Ukrajine, okupilo u okviru projekta "Trubaduri 2020".

Ulaz na festival je, kao i predhodnih godina, besplatan, ali će preporučeni dobrovoljni prilog po koncertnoj večeri biti 200 dinara. Više o programu festivala, kao i detaljne informacije o izvođačima možete pronaći na Fejsbuk stranici Etnofesta.

Program 16. Etnofesta, festivala muzike sveta

Četvrtak, 20. jun

Savremena galerija, Subotica

 • 17:00h – Forum o kulturi "Prostori razmene", muzički intermeco: Brasnyó Antal i Miroslav Jovančić (Srbija).

Muzička škola, Subotica

 • 20:00h – Rođenice (Srbija);
 • 21:00h – Miloš Todorovski trio (Srbija, Austrija, Španija).

Petak, 21. jun

Velika terasa, Palić

 • 20:00h – Brasnyó Antal i gosti (Srbija);
 • 20:30h – Joan Garriga i Madjid Fahem (Španija);
 • 21:30h – Rumbaristas i Yuriy Gurzhy (Belgija, Francuska, Španija, Ukrajina);
 • 23:00h – Golosa la Orquesta (Čile).

Subota, 22. jun

Velika terasa, Palić

 • 20:00h – Antara (Izrael);
 • 21:30h – Meybahar (Mađarska, Grčka);
 • 23:00h – Kazan (Hrvatska).

Nedelja, 23. jun

Privatni salaš u Bohinjskoj ulici, Palić (iza osnovne škole)

 • 11:00 – 18:00h Nedeljni piknik: Brasnyó Antal, Jasna Jovićević, Armand Mesaroš, Goran Evetović, Nyers Lehel i dr.
 • 18:00h – Zatvaranje festivala.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
AlwaysUltra Odgovori
Docekace ih krasno jezero i mali , krilati , raspevani domacini kojima ni avioni ne mogu nista (a bruje nam svaki dan , kako je i obecano) ...

Pamtice nas dok su zivi !!
Bojan Odgovori
Ti bas svaku vest moras da komentarišes i da mracis a @alwaysultra?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.