Komentara: 0
Pregleda: 2250

Počinje 17. "Biofest" - festival organskih proizvoda

05.10.2021. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja "Terra's" i Otvorenog univerziteta Subotica, u sredu i četvrtak, 6. i 7. oktobra, održaće se 17. Međunarodni festival organskih proizvoda "Biofest". Uz tradicionalnu izložbu i degustaciju organskih proizvoda, posetioce manifestacije očekuju konferencija, seminari i studijske posete.
Počinje 17. "Biofest" - festival organskih proizvoda

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je u sredu, 6. oktobra, od 11 časova u sali 213 na prvom spratu Otvorenog univerziteta Subotica. Ove godine akcenat je na Evropskom i Zelenom planu za Zapadni Balkan, te je predviđena konferencija na temu "Izgradnjom saradnje i udruživanjem znanja i resursa do razvoja organske proizvodnje za zelenu budućnost regiona".

Ovogodišnja manifestacija u prvi plan postavlja i edukaciju organskih proizvođača putem seminara na temu značaja brendiranja i marketinga, kao i mogućnosti koje pruža uvođenje turističkog sadržaja na održivost farme. Tako je drugog dana, 7. oktobra, planirana studijska poseta porodičnoj vinariji "Petra" na Paliću koja se bavi organskom proizvodnjom zasada vinove loze i "Rokinom salašu" na Hajdukovu, kao uspešan primer razvoja agro-eko-etno turizma na Ludaškom jezeru.

Kako je osnovno usmerenje festivala jačanje kapaciteta organskih farmera i obezbeđivanje uslova za siguran plasman, i ove godine je predviđena izložba na kojoj će se predstaviti proizvodi iz Srbije i regiona, ali će od epidemiološke situacije zavisiti dolazak izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Na izložbi je moguća kupovina pojedinih proizvoda, a biće otvorena oba dana manifestacije od 10 do 18 časova u prizemlju na drugom ulazu Otvorenog univerziteta Subotica.

Program 17. Međunarodnog festivala organskih proizvoda "Biofest"

Sreda, 6. oktobar

  • 10.00 - 18.00 Otvoreni univerzitet Subotica (II ulaz/hol) - Izložba i degustacija organskih proizvoda.
  • 11.00 - 13.00 Otvoreni univerzitet Subotica (I ulaz, I sprat, sala 213) - Konferencija "Izgradnjom saradnje i udruživanjem znanja i resursa do razvoja organske proizvodnje u regionu", simultano onlajn i uživo.
  • 13.00 - 14.00 Zakuska - degustacija organske hrane "Organik trpeza".
  • 14.00 - 16.00 Otvoreni univerzitet Subotica (I ulaz, I sprat, sala 213) - Seminar na temu "Značaj kreiranja brenda za pozicioniranje na tržištu organskih proizvoda".

Četvrtak, 7. oktobar

  • 10.00 - 18.00 Otvoreni univerzitet Subotica (II ulaz/hol) - Izložba i degustacija organskih proizvoda.
  • 11.00 - 13.00 "Dan otvorenih organskih farmi" - Studijska poseta porodičnom vinogradu "Petra" na Paliću, organska proizvodnja zasada vinove loze.
  • 14.00 - 16.00 Studijska poseta "Rokinom salašu" na Ludaškom jezeru kao uspešan primer razvoja agro-eko-etno turizma.
  • Seminar "Uvođenje turističkog sadržaja u cilju održivog ruralnog razvoja".
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2250
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

biofest

terras

organska proizvodnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.