Komentara: 16
Pregleda: 2272

Početak kampanje Gr.O. LSV-a

02.04.2012. u 16:53h
Izvor: RTV Yueco
Početak kampanje Gr.O. LSV-a

Predstavnici gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine danas su zvanično objavili početak njihove kampanje. Do sada je LSV predao 8 lista sa ukupno 67 kandidata, a 2250 Subotičana im je dalo podršku. Kako je istakao predsednik GO LSV u Subotici Veljko Vojnić, LSV je posebno vodio računa o rodnoj ravnopravnosti, te su dame, na listama zastupljene sa više od 40%. Takođe, LSV na listi ima i nekoliko nestranačkih kandidata koje je predložila Bunjnjevačka matica, sa kojom LSV ima sporazum o davanju podrške Ligi na predstojećim izborima. Liga socijaldemokrata Vojvodine nikada nije odstupala od onoga za šta se zalažu od prvog dana, a to je da se Vojvodini vrati izvršna, sudska i zakonodavna vlast, sopstveni prihodi i imovina. Unekoliko su u ovim nastojanjima uspeli, ali 5 pokrajinskih i 5 republičkih poslanika nije dovoljno da se uradi više, tako da LSV nastavlja da se zalaže za iste ciljeve, rekao je Vojnić. On je istakao da LSV na nivou grada, nije uradio mnogo, ali nisu uradili mnogo jer nisu bili u vlasti.

Bitan deo njihovog programa jeste i decentralizacija, jer žele da se poluge vlasti spuste na što niži nivo, i da se formiraju gradske opštine: Bajmok, Čantavir i Palić, za početak, a kasnije i u drugim delovima grada. Bitan deo programa ove stranek jeste i poljoprivreda, jer su poljoprivrednici najveći i najjači poljoprivredni subjekat u pokrajini, pa i u celoj zemlji, i zahvaljujući niskoj ceni poljoprivrednih proizvoda, već više od 50 godina se u našoj zemlji čuva socijalni mir, ističu u LSV.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 16
Pregleda: 2272
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.